TITU: Alegerea unui viceprimar, pe ordinea de zi a ședinței de astăzi! Situația este extrem de încurcată

  • Consiliul Local Titu se întrunește, astăzi, de la ora 16:00, în ședința ordinară a lunii aprilie. Pe ordinea de zi se regăsește și alegerea viceprimarului, postul fiind vacantat în luna decembrie.

Moștenirea fostului președinte PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu, la Titu, este o situație extem de încurcată în Consiliul Local, din care liberalii au toate șansele să iasă foarte prost. Detaliile situației le puteți citi AICI – PNL pierde trei supleanți, la Titu. Alegerile anticipate pentru Consiliul Local, scenariu tot mai posibil

Din luna decembrie, postul de viceprimar, ocupat anterior de tânărul liberal Teodor Rădoi s-a vacantat. În urma unui scandal intern care a  scindat organizația, 8 din cei 13 consilieri PNL de la Titu au votat îndepărtarea acestuia din scaun.  Detalii AICI  – Strategia PNL a mers strună la Titu – a rămas fără vice! Primarul orașului vorbește de anticipate

Cei 8 au fost excluși din partid, dar decizia a rămas definitivă abia în această lună. Pe 16 aprilie, Marius Careavețeanu și-a anunțat demisia de la șefia PNL. În aceeași zi, s-au depus, la Prefectura Dâmbovița, și documentele în  baza cărora instituția să înceteze mandatele celor 8.

Pe 18 aprilie, primaria Titu a convocat ședință de consiliul pe orinea de zi aflându-se și alegerea unui viceprimar. La momentul convocării, cei 8 erau, încă, aleși locali. Teoretic, împreună cu ceilalți liberali puteau alege, fără emoții, un viceprimar din partea acestei formațiuni. Însă, luni, 23 aprilie, Prefectura Dâmbovița a încetat de drept manadatele, ca urmare a excluderii lor din formațiunea pe listele căreia au fos aleși. Așa că, la ședința de astăzi, aceștia nu mai pot participa. Dacă, totuși, acest lucru se va întâmpla, orice hotărâre luată cu votul lor este nulă.

Pentru că la data convocării ședinței, pe 18 aprilie, cei 8 erau încă în funcție, pe ordinea de zi nu se regășeste o hotărâre de validare a supleanților. O astfel de hotărâre vine ca urmare a unei solicitări a partidului, doar că PNL este zilele acestea ocupat cu demisia lui Caravețeanu. În plus, pe listă ar mai fi doar 3 persoane care să poată deveni consilieri locali, liberalii nemaiavând cu cine să îi înlocuiască pe cei exclusi.

Situația ar putea fi simplificată semnificativ de către cei 4 consilieri locali ai PSD. Deși până acum votul lor nu a prea contat în economia unor situații, fiind prea puțini (4 din 17), acum social deocrații pot decide soarta consiliului și, chiar, declanșarea de alegeri anticipate. Cu cei 8 exclusi, fară social democrați nu poate fi cvorum de ședință, fiind nevoie de 9 persoane pentru desfășurarea lucrărilor. Adică fix câți consilieri în funcție sunt la momentul acesta (5 PNL și 4 PSD). De la ora 15:00, PSD Titu se întrunește pentru a decide dacă consilierii merg sau nu la ședință. Asigurând cvorum de ședință, social democrații ar da posibilitatea liberalilor să aleagă un viceprimar din cei 5 rămași în scaune. Dacă nu vor veni, consiliul local se află în teza a treia a posibilității de dizolvare a forului – consiliul local sub jumătate plus 1 și fără posibilitatea de a fi completat cu supleanți. Consiliul Local ar putea fi dizolvat și dacă două ședințe ordinare nu întrunesc cvorum.

Vă reamintim că acest scandal a plecat de la faptul că fostul președinte PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu (ex-consilier local PSD de Răcari, ex – primar PDL de Răcari), a fost deranjat de decizia consilierilor liberali care au votat acordarea titlului de cetățean de onoare al orașului social democratului Ion Nicolae, fost primar al urbei. Nicolae tot a primit titlul, dar rămâne de văzut cum se va descurca PNL Titu pe viitor, mai ales că “liderul” Caravețeanu s-a plictist de președinția PNL și ș-a retras la Răcari, însă deciziile sale, imature politic, vor produce efecte pe teremen lung.

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro