TITU: 5 milioane de lei se vor cheltui pentru mai puțin de 4 km de trotuar

Consiliul local a aprobat, la inițiativa conducerii primăriei Titu, cheltuirea a 5 milioane de lei (50 de miliarde lei vechi) pentru construirea a aproximativ 3,8 km de trotuar pe două străzi din oraș. Este cel mai scump proiect de acest gen din județ, deși indicatorii tehnico economici nu sunt diferiți față de localități care au cheltuit sume și de 4 ori mai mici pentru același tip de investiție. În medie, localitățile din Dâmbovița, care a avut astfel de investiții, nu au cheltuit mai mult de 300.000 de lei pe km de trotuar (prețul variind în funcție de materialele folosite), în timp ce la Titu km va costa aproximativ 1,2 milioane de lei.

Consiliul local Titu a adoptat în luna iulie o hotărâre privind indicatoriii tehnico – economici pentru 1,8 km de trotuar  cu acces proprietăți pe strada Cuza Vodă, lat de 1,5 metri. Costul aprobat se ridică la suma uriașă de 2,4 milioane de lei.

Astăzi, consilierilor locali li s-a prezentat un proiect similar. Trotuare pe Strada Gării, pe o lungime de 1,9 km, tot late de 1,5m. 2,3 milioane de lei vor costa cei 1.900 de metri de trotuar.

Asupra costurilor exagerate a atras atenția, în ședință, consilierul Vlad Oprea, fost viceprimar al orașului, președintele PSD Titu. Acesta a cerut o explicație în contextul unui atac la adresa celor patru consilieri PSD făcut în luna mai de primarul Traian Niculae, după ce consilierii nu au votat proiecția bugetară. Pe site-ul instituției a fost postat un text lung împotriva consilierilor cu exemple ale investițiilor pe care primăria le va face în acest an. Pe listă se află și “trotuare pe strada Gării”. Oprea a amintit consiliului că la vremea respectivă, primăria susținea că investiția va fi de 428. 000 de lei, preț care se încadrează în media de cost a trotuarelor realizate în alte localități. Doar că, astăzi, prețul supus aprobării a fost aproape 5 ori mai mare.

Arhitectul orașului, Viorel Voicu, a încercat o explicație pentru majorarea costurilor, cum ca trotuarele sunt pe o structură pe care se poate interveni ulterior (!?). Cu sau fără explicație clară și credibilă, hotârărea a avut votul politic al consilierilor PNL fiind promovată cu 6 voturi “pentru” (PNL) și patru “împotrivă” (PSD).

Cele mai scumpe trotuare din Europa, cred că vor fi la Titu! Am susținut și cred în continuare că e nevoie de trotuare pe strada Gării, de la stadion spre Titu Târg, pe ambele sensuri! Avem acolo zona industrială, mulți oameni merg pe jos la serviciu. Și la Titu Târg e nevoie de trotuare, pe strada Cuza Vodă! Dar nu o să fiu de acord să plătim de la bugetul local 23 de miliarde lei vechi pentru 2 km de trotuare!” a explicat votul împotrivă, liderul consilierilor PSD, Vlad Oprea.

Cei aproape 4 km de trotuar “de lux” ar trebui să fie gata până la finele anului.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro