Teatrul Tony Bulandra şi CSM Târgovişte, în pericol de a fi închise de la 1 iulie!

Primarul municipiului spune că bugetul, în forma amendată de USL, va determina închiderea Teatrului Tony Bulandra şi a Clubului Sportiv Municipal Târgovişte din cauza subfinănţării. “USL şi reprezentantul romilor din consiliu au spus: Adio Cultură! Adio Sport” a precizat primarul municipiului într-o conferinţă de presă, cu referire la votul dat pe proiectul de buget. Gabriel Boriga spune că, fără bani, cele două instituţii se vor închide pe 1 iulie, atunci când nu vor mai avea bani în conturi pentru a-şi desfăşura activitatea. Practic la acest moment, evenimente ca: Zilele Municipiului, Festivalul Păpuşilor Vii, Cultura Urbană sau refacerea Atacului de Noapte nu mai au finanţare.

În aceeşi situaţie se află şi CSM Târgovişte, club sportiv finanţat de consiliul local. Echipa de baschet a clubului este multiplă campioană naţională, dar anul acesta are un buget mult prea mic pentru a mai participa la competiţii. Nici bazinul de înot acoperit nu are bani pentru a funcţiona şi ar putea să fie închis şi el în această vară.

Situaţia va fi adusă la cunoştiinţă şi autorităţilor centrale: ”Voi trimite o scrisoare primului ministru al României, ministrului Culturii şi celui al Sporturilor, prin care îi voi informa despre această situaţie dezastruoasă în care se află municipiul Târgovişte din punct de vedere al artei şi al sportului.” a precizat primarul Boriga. Acesta a mai spus şi că în spatele deciziei politice se află o ură a USL faţă de două lucruri pe care târgoviştenii le iubesc:  teatrul şi sportul.

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro