TÂRGOVIŞTE: A început reabilitarea Şcolii Smaranda Gheorghiu!

Şcoala generală Smaranda Gheorghiu este una dintre cele mai vechi unităţi de învăţământ ale oraşului. În ultimii ani, şcoala a pierdut o importantă parte a populaţiei şcolare, din cauza condiţiilor nu tocmai bune pe care le oferea clădirea şcolii. În acest moment, învaţă aici 170 de elevi. Populaţia şcolară este poate cea mai dificilă din municipiu, Smaranda Gheorghiu fiind o unitate şcolară multietnică: 47 % dintre copii sunt romi, mare parte din cartierul Prepeleac, 27 % sunt bulgari din cartierul Matei Voievod, iar 26% români. O treime din aceşti copii sunt încadraţi în diferite categorii de dizabilităţi, în timp ce majoritatea provin din familii cu posibilităţi materiale reduse. De aceea, reabilitarea şcolii devine un act social al comunităţilor  din care provin micuţii. “Am promis că o fac şi astăzi o facem. Şcoala va arăta impecabil. O să rezolvăm toate problemele în beneficiul şcolii şi al comunităţii”, a spus la semnarea ordinului de lucrări, primarul municipiului, Gabriel Boriga.

Având în vedere caracteristicile speciale ale populaţie şcolare, copiii nu vor fi mutaţi într-o altă şcoală. Cursurile au fost reorganizate în două schimburi pentru ca lecţiile să se desfăşoare în paralel cu şantierul deschis de autorităţi.

Proiectul de reabilitare constă în extinderea spaţiului existent cu o sală de sport şi o sală de cursuri, recompartimentarea spaţiului existent: obţinându-se 12 săli de clasă, 4 laboratoare, 2 cabinete, bibliotecă şi cancelarie. Vor fi înlocuite toate reţelele de utilităţi, modernizate grupurile sanitare şi realizate facilităţi de acces pentru copiii cu dizabilităţi. Terenul de sport şi pista de atletism vor fi şi ele reabilitate, iar întreaga şcoală va fi dotată cu echipamente didactice, mobilier şi calculatoare. Firma Confort Sa va executa lucrările ce trebuiesc finalizate, conform contractului, până la finele anului.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro