TÂRGOVIȘTE: Școala “Matei Basarab” va arata așa, după o investiție de 22 de milioane de lei

Primăria Târgoviște a semnat, vineri, 8 martie, contractul de finanțare pe fonduri europene care vizează „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin extinderea, reabilitarea, modernizarea și echiparea Școlii Gimnaziale “Matei Basarab” din Târgoviște”. Este vorba despre un contract în valoare de 22.223.977,79 lei, cea mai mare finanțare obținută până acum pentru o unitate de învățământ din județul Dâmbovița.

Conform primarului Cristian Stan proiectul înseamnă transformarea integrală a unității de învățământ amintite, care va fi reabilitată în intregime, va beneficia de o sală de sport, de laboratoare noi și de o sală multifuncțională, de un teren de sport exterior ultramodern, urmând a se bucura și de dotări didactice, de dotări gospodarești, de dotări și echipament sportiv pentru sala de sport și terenul exterior, de echipament audio-video, de echipament IT și software sau de mobilier nou.

Semnarea contractului de finanțare s-a făcut în prezența Ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb,  si a directorului al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia,  Liviu Musat.

 

În acest moment sunt în desfășurare, la nivelul municipiului Târgoviște, șapte  investiții din zona infrastructurii educaționale:

– Realizare Bază sportivă la Colegiul Naţional “Constantin Carabella” din Municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa;
– Extindere, reabilitare (consolidare, recompartimentare), modernizare și echipare Creșa 14 Târgoviște;
– Extindere, reabilitare (consolidare, recompartimentare), modernizare și echipare Creșa 13 Târgoviște;
– Extindere, reabilitare (consolidare, recompartimentare), modernizare și echipare Creșa 16 Târgoviște;
– Extindere, reabilitare (consolidare, recompartimentare), modernizare și echipare Creșa 8 Târgoviște;
– Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale prin reabilitarea, modernizarea şi echiparea Grădiniţei cu Program Prelungit Nr.13 din Târgovişte, jud. Dâmboviţa;
– Eficientizare energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor publice din Municipiul Târgovişte – Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 15, Târgovişte, judeţul Dâmboviţa;

 

Valeriana

PNL AldeGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro