TÂRGOVIŞTE: Cu întârziere și nevoia de remedieri, proiectul de la Școala “Smaranda Gheorghiu” a fost închis

Primăria Târgovişte a închis astăzi proiectul de reabilitare cu fonduri europene a Şcolii cu clasele I-VIII “Smaranda Gheorghiu” din Municipiul Târgovişte. Este vorba despre un proiect în valoare de 1,5 milioane de euro, început în 2013. Conform contractului de lucrări, începute în ianuarie 2013,  proiectul, constând în reabilitare, modernizare şi echipare a unităţii de învăţământ, trebuia finalizat în luna martie a anului 2014.

Cu un an şi jumătate întârziere, proiectul a fost închis astăzi. Recepţia se va face cu obiecţiuni din partea beneficiarului. Este vorba de câteva lucrări de remediere care sunt deja scoase la licitaţie (VEZI AICI), pentru că firma carea  executat lucrările Confort SA a refuzat să execute garanţia fiind în insolvenţă.

smaranda (3)_r

Conform unui memoriu tehnic din luna iunie a acestui an în Sala de Sport nou construită  “curge apă pe pereţi, drept pentru care pardoseala trebuie schimbată, la fel ca şi tencuiala zidurilor în zonele afectate. Şi în corpul C plouă, aşa că şi acolo trebuie înlocuită pardoseala, dar şi lambriurile”. În timp ce clădirea muşteşte de apă şi igrasie, podul e în pericol să ia foc: “chepengurile de acces nu sunt din materiale rezistente la ardere.” Până la acest moment nici o firmă nu s-a arătat interesată să execute aceste lucrări.

În plus există şi un set de lucrări în exteriorul clădirii, adiacente, care nu au fost prinse în proiectul iniţial, fiind vorba despre sistematizări pentru apa pluvială.

Proiectul de reabilitare  a constat în extinderea spaţiului existent cu o sală de sport şi o sală de cursuri, recompartimentarea spaţiului existent: obţinându-se 12 săli de clasă, 4 laboratoare, 2 cabinete, bibliotecă şi cancelarie, înlocuirea  reţelelor de utilităţi, modernizarea grupurile sanitare şi realizarea de facilităţi de acces pentru copiii cu dizabilităţi, plus dotarea cu echipamente sportive şi IT.

Şcoala generală Smaranda Gheorghiu este una dintre cele mai vechi unităţi de învăţământ ale oraşului, dar și o școală multietnică, 47 % dintre copiii de aici fiind romi, mare parte din cartierul Prepeleac, 27 % bulgari din cartierul Matei Voievod, iar 26% români.

smaranda (2)_r

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro