Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

28-11-2021

TÂRGOVIȘTE: Constructorii șoselei de centură au pierdut vremea două luni

       De la semnarea noului contract pentru proiectul de centură al municipiului Târgoviște, pe 9 iunie, câștigătorii licitației parcă trag de timp. Abia după o lună de zile de la semnarea contractului au început efectiv lucrările, pe 10 iulie, cu începerea construcţiei noului tronson de drum de 1,3 kilometri, pe malul râului Ialomiţa, din zona podului Mihai Bravu, prin statele Grădinii Zoo, până în zona podului de la Valea Voievozilor. Fără prea mult aplomb. Au fost zile în care, în zonă, nu s-a mișcat un pai.   Zilele trecute au demarat ceva lucrări și în zona Combinatului unde sunt îndepărtate bordurile. Asta în condițiile în care tocmai timpul este cel pe care Târgoviștea pur și simplu nu îl are.

        Proiectul de reabilitare al Centurii Municipiului Târgoviște  a fost abandonat din 2012, după  rezilierea primului contract de lucrări cu firma CAST din Prahova.  Stadiul de realizare fizic al proiectului este de numai 27%, dar nu este realizat nici unul dintre indicatorii proiectului. În noul contract liderul de asociere este conform singurei ofertei depuse  SC Good Prod SRL, din Zalău, județul Sălaj, în asociere cu CK – 13 PATSTROY JSC din Bulgaria, parte a “CK-13 Holding”. Durata de execuție este de 9 luni de la data de emitere a ordinului de începere, în februarie anul viitor, 9 luni din care una și jumătate s-au dus deja. Valoarea contractului de lucrări este de 51.106 585 de lei.

Se pare că, problema sunt banii. O recunosc voalat și autoritățile:

 Vă rog să îmi mai îngăduiți două săptămâni până voi ieși cu un punct de vedre foarte bine definit pe zona respectivă (n.r. lucrările la proiectul de centură). Au obligația să asigure o finanțare (n.r. firma câștigătoare) undeva la 20 de milioane, și-au asumat această obligație în ofertă și își asumă toate consecințele dacă nu au această finanțare, afirma primarul interimar al Târgoviștei, Cristian Stan în 6 august.

    Din informațiile noastre firma ar fi vrut să primească, încă din primele zile, un avans din partea municipalității fiind în imposibilitatea de a lucra pe banii despre care vorbea primarul interimar. Dacă Târgoviștea nu va reuși să termine proiectul există riscul real de plată a unei corecții pentru toată suma alocată până acum de Uniunea Europeană la care se adaugă  penalități. Dacă constructorul nu recuperează timpul pierdut nu este exclus să ne trezim cu o nouă reziliere și cu plata corecțiilor, dar și cu o depunctare a municipiului la încercarea de accesare a fondurilor europene pe viitor.

 

Distribuie:

2 thoughts on “TÂRGOVIȘTE: Constructorii șoselei de centură au pierdut vremea două luni

  1. Grija interimarului a fost sa faca poze cu asfalt proaspat prin cartiere (ca aduc voturi) nu sa finalizeze centura ca asta se face cu bani europeni si pe astia i-au adus administratia/guvernarea ailalta de trista amintire.Asa suntem noi
    romanii ne taiem singuri craca de supt picioare si pagubele le platesc tot prostii de contribuabili.

  2. aha, am înţeles, e vorba de SC „Not Good Prod” SRL…
    iar pentru interimar două săptămîni sînt numai bune, vin ploile şi schimbă placa
    corecţia nu o va mai plăti el că pierde alegerile, intră în opoziţie şi să vezi ipocrizie 😉

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Flax Gopo
Webhosting Armand Media

CITEȘTE ȘI