Primăria Valea Mare vrea să recupereze, pentru localitate, hruba de vinuri !

Hruba de vinuri de al Valea Mare cel mai mare labirint de tuneluri cu destinație viticolă din Munteni a ajuns o ruină. Hruba a fost cumpărată în 1996 de un investitor turc, de la societatea care o administra la acea vreme Prodas Pucioasa. La vânzare tunelurile mai păstrau încă butoaiele pentru vin care au făcut-o celebră în anii comunismului. De la momentul cumpărării, turcul nu  a mai trecut prin localitate, iar autoritățile locale s-au uitat neputincioase cum clădirile sunt distruse  și furate, chiar și de către localnici, distruse cu barosul pentru a se fura fierul vechi. Au rămas intacte doar tunelurile.

Primăria Valea Mare ar vrea să ia în proprietate hruba de vinuri şi, eventual, să dezvolte acolo o bază turistică. Ar fi o iniţiativă unică în judeţ şi poate chiar şi în ţară, dar edilii nu ştiu cum să dea de urma turcului, căruia să-i propună această tranzacţie. Proprietarul își plătește impozitul pe teren prin intermediul unei firme din Ilfov, dar nu a răspuns la nici una dintre adresele trimise de primărie. Primarul Constantin Miu ia în calcul chiar o acțiune în instanță, având în vedere stadiul de degradare al obiectivului și faptul că impozitul a fost achitat până acum doar pe teren, nu și pentru clădiri.

În vremuri de glorie dealurile din jurul hrubei erau amenajate  în terase pentru  viţă-de-vie.  Acum sunt împădurite cu salcâm pentru a se evita alunecările de teren.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro