Primăria Târgovişte a reluat discuţiile pentru înfrăţirea cu oraşul Castellon de la Plana, Spania

O delegaţie dâmboviţeană a vizitat săptămâna trecută primăria Castellon de la Plana. Castellon de la Plana este oraşul spaniol cu cea mai mare concentraţie de târgovişteni, estimându-se că aici ar trăi peste 12 000  de români, majoritatea din Târgovişte şi Dâmboviţa. În întreaga regiune, numărul se ridică la peste 40 000. Delegaţia a fost primită de primarul nou ales al oraşului Castellon de la Plana, Amparo Marco.

“Am avut mai multe întâlniri cu oficialităţii din Castellon de la Plana, dar şi din regiune. Printre altele am demarat discuţiile pentru înfrăţirea municipiului Târgovişte cu oraşul Castellon. Asemenea discuţii au fost făcute şi în 2011, dar nu s-au finalizat. Considerăm că o înfrăţire ar duce la o colaborare mai bună între administraţille celor două oraşe, în sprijinul comunităţii numeroase de târgovişteni care locuiesc în regiunea spaniolă” a declarat viceprimarul Cosmin Bozieru.

În cadrul vizitei, a fost semnat şi un acord de colaborare între poliţiile locale din Târgovişte şi Castellon de la Plana, pentru a promova cercetarea în comun și schimbul de experiență legate de securitatea publică și coexistența pașnică.  Primarul Amparo Marco a explicat că:

“Poliția locală din Castellon, în ultimii ani a făcut un efort mare pentru deveni un model de poliție care se încadrează în rigorile de securitate care să garanteze siguranța publică şi respectarea drepturilor cetăţeneşti. Activitatea sa  serveşte ca model pentru multe forțe de poliție datorită experienței în poliția de proximitate şi noilor abordări în  ceea ce privește cetățenia și mediere ca un instrument pentru munca de poliție. Suntem mândri că poliția noastră  a devenit un un punct de referință pentru alte forțe de securitate”.

castellon

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro