Primăria Târgovişte a început strângerea cablurilor şi consolelor fostei reţele de transport public cu troleibuze

Distribuie:

Primăria Târgovişte strânge cablurile şi consolele fostei reţele de transport public cu troleibuz care a funcţionat în municipiul între 1994 – 2005. Atât reţeau, cât şi troleibuzele au intrat în conservare în august 2005, când Transportul Public S.A., aparţinând primăriei Târgovişte, a intrat într-o asociere cu o societate privată, în anul 2009 luând fiinţă AITT (Asociaţia Investitorilor în Transport Târgovişte). Începând cu anul 2005, societatea a preluat parcul Transport Public S.A.,  cu timpul vehiculele nefolosite (inclusiv troleibuzele) fiind casate şi valorificate. În toamna lui 2005, un englez a realizat o serie de filmări în România, în câteva oraşe care aveau transport public cu troleibuze, printre care şi Târgovişte. În imagini se vede că troleibuzele nu mai sunt folosite, fiind înlocuite cu autobuze şi  microbuze.

Municipiul Târgovişte a exploatat 5 troleibuze Rocar, livrate între 1994 şi 1996, casate în lunile mai şi iunie ale anului 2009.  În 2006, primarul municipiului, Iulian Furcoiu motiva retragerea din circulaţie a troleibuzelor astfel:

 • Troilebuzele sunt uzate moral şi fizic, au durata de funcţionare expirată;
 • Nu mai prezintă siguranţă în circulaţie;
 • Au un consum ridicat de energie electrică, nu sunt economicoase.

În aceaşi timp, edilul afirma că “pentru viitor se are în vedere achiziţionarea de troilebuze uşoare, cu consum redus de energie electrică.” Despre achiziţionarea unor astfel de mijloace de transport s-a vorbit şi în 2012, în contextul necesităţii reducerii poluări urbane. Declaraţiile  nu s-au concretizat.

Troleibuz, 2005

 

Cabluri şi console troleibuz, 2017

Primăria Târgovişte vrea acum să acceseze fonduri europene pentru achiziţionarea de vehicule ecologice şi construirea infrastructurii necesare transportului electric, inclusiv staţii de alimentare a automobilelor electrice. Proiectul ar fi estimat la 25 de milioane de euro.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 2 ganduri despre “Primăria Târgovişte a început strângerea cablurilor şi consolelor fostei reţele de transport public cu troleibuze

 • 11 mai 2017 at 8:56
  Permalink

  Bine ca dupa 12 ani le-a venit mintea la cap incompetentilor din primaria Targoviste ! Domnul Furcoiu si-a dat seama de greseala facuta cu aceste mijloace de transport cu cutii de viteza hidramate si a oprit pe buna dreptate aceste ,,bombe,, de pe drumurile publice,. Cati ani le vor trebui edililor acestui municipiu sa dezafecteze calea ferata de la Dealu Mare? Este un inginer aerian la primarie care justifica prezenta acestei tampenii prin motivul ca ,,in viitor, in Targoviste, se va infiinta un tren turistic! chiar daca acest individ se joaca de zeci de ani cu sistematizarea municipiului, trebuie sa ne mobilizam cu totii sa impunem primariei sa nu-si mai BATA JOC DE TARGOVISTE!!!

  Reply
 • 8 mai 2017 at 14:01
  Permalink

  Cablurile sunt din ALUMINIU.
  Cine a încasat banii?

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro