ortooxacell kiss2022.gif Flax

Prefectul Iancu “Bruce Lee” Caracota i-a „bătut” pe “Van Dammii”de la Gardă, Finanţe şi Silvic!

Prefectul Iancu Caracota a făcut, vineri ,o gală K 1, in sistem piramidal, din Colegiul Prefectural, avându-i ca adversari direcţi pe cu directorii de deconcentrate care l-au supărat rău de tot cu atitudinea lor faţă de problemele dâmboviţenilor.

În prima rundă, prefectul l-a tavălit rău de tot pe Viorel Firică, directorul Finanţelor Publice, numit şi “curcubeu politic” de către  foşti susţinători şi aliaţi. Firică a dat socoteală pentru cei aproape 7000 de oameni care bat lunar, de mai multe ori,  drumul instituţiei pentru o amărâtă de adeverinţă, care le este necesară pentru a încasa un ajutor social ce le permite supravieţuirea de pe o lună pe cealaltă.„Există reclamaţii din teritoriu că birocraţia la Direcţia de Finanţe este sufocantă. Mă refer la adeverinţele pe care trebuie să le obţină cetăţenii. Un om trebuie să piardă două zile pe la ghişeele dumneavoastră, (…) oameni care au o mie de probleme şi noi îi şicanăm ca să-şi ia un ajutor social.”  Dacă ar fi tăcut filosof ar fi rămas, dar Viorel Firică a început să se plângă de cele 75 de posturi de la Finanţe  pierdute încă din august 2011, apoi s-a justificat că, lună de lună,  primăriile dau o hârtie, finanţele altă hârtie şi că fiecare beneficiar trebuie verificat lunar. Lamentaţia i-a adus un KO scurt din partea lui Caracota: „Domnul Firică se chinuie de 12 ori pe an pentru aceeaşi persoană  să vădă dacă are sau nu venituri. Este o glumă să-mi spuneţi aşa ceva.”

 

Runda a doua Iancu Caracota l-a „învineţit” pe Cornel Ivan, director adjunct al Gărzii Financiare. Reprezentantului Gărzii Financiare, i s-a reproşat  că se fac controale netransparente,  ascunzându-se abuzurile, concluzionându-se că iluştri comisari se duc după şpagă. „Societăţile vin şi se plâng de abuzurile organelor de control, vin şi-mi spun cum sunt controlaţi de câte două, trei ori. Aş putea să cred că lipsa dvs. de transparenţă este reală şi că într-adevăr acei oameni au dreptate. De fapt, dumneavoastră ascundeţi ceva.” Bietul Ivan a putut doar să bâlbâie ceva despre noul director, la care a  primit un „croşeu de dreapta”: „O să anunţ organele competente ale statului. O să cred că ceea ce-mi reclamă societăţile este real.(…) De trei ani de zile vă rog să fiţi transparenţi, să fiţi alături de cetăţeni, să fiţi alături de societăţile care, încă astăzi, cu toată drama pe care o traversăm au supravieţuit şi dumneavoastră îi chinuiţi.”

 

În ultima rundă, Caracota s-a văzut faţă-n faţă cu un adversar scump la vedere, Petre Marin directorul Direcţiei Silvice. Acesta  participă rar la întâlnirile cu prefectul aşa că nu prea  a ştiut la ce să se aştepte. Iancu Caracota i-a reproşat sec că sunt acuzaţii că se fură în draci pădurile private cu ajutorul pădurarilor, că nu s-a dus o campanie de informare corectă a proprietarilor de păduri pentru încheierea contractelor de pază, că au fost refuzaţi şi pădurile lăsate de izbelişte în calea hoţilor, că cetăţenii nu au fost informaţi despre posibilitatea de a primi bani de la UE pentru prima împădurire pe măsura 221: „Oamenii reclamă că se fură lemne  şi că pădurarii dumneavoastră  fură şi ei  la rândul lor din pădurile private.” Marin Petre a făcut o prezentare a activităţii Direcţiei Silvice, a spus de asemenea că furturile au scăzut cu 30% în 2011 în comparaţie cu anul 2010 şi că împreună cu Poliţia şi Jandarmeria  fac controale pe drumurile publice. Apoi a subliniat că nu au atribuţii şi nici dreptul de a pătrunde în pădurile care nu sunt în administrarea lor, ci numai ITRSV-ul. „Eu vorbesc de una, domnul director vorbeşte de alta. Cât de fericit o să fiu în seara asta că au scăzut furturile de lemne”, a tunat prefectul apoi i s-a adresat şefului IPJ Dâmboviţa, Vasile Tache:” Ia daţi-mi şi mie explicaţia cum  de  domnul director are dreptate şi oamenii din teritoriu care reclamă spun numai minciuni!” Şi Tache a spus că lucrurile sunt cu mult mai grave decât  au fost prezentate, că sunt mari probleme în zona Găeşti-Valea Mare, dar şi în alte zone ale judeţului unde pădurile sunt efectiv defrişate.” 20 de mii de hectare de pădure nu au nici un fel de pază, iar alte 20 de mii chipurile au pază. Sunt în ocoalele private care sunt pregătite doar pe hârtie să asigure paza acestor suprafeţe împădurite. În 2011 au scăzut numărul de furturi constatate, identificate, dar numărul de tăieri ilegale este într-o creştere foarte mare.” Cât despre ITRSV(Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare), şeful poliţiei dâmboviţene a spus:” Vor avea o surpriză neplăcută din partea poliţiei într-o perioadă destul de scurtă pentru că nu au furnizat într-un an de zile nicio constatare cu valoare operativă”. Prefectul a dispus ca la următorul Colegiu Prefectural să vină negreşit şi reprezentantul ITRSV Dâmboviţa care are sediul la Ploieşti, dar este reprezentat printr-un biroul şi la nivel judeţean.

Noroc că se făcuse târziu, că cine ştie cine-i mai „pica în pumni” lui Caracota. Poate data viitoare….

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media