Popescu despre raportul Curţii: “La CJD nu s-a furat!”/ Ţuţuianu: „Raportul dezvăluie un jaf!”

 

Fostul preşedinte al CJD, Florin Popescu, a afirmat, ieri, într-o conferinţă de presă că mulţumeşte Curţii de Conturi pentru că a făcut lumină în judeţul Dâmboviţa, în ceea ce priveşte acuzele care îi sunt aduse de actualul preşedinte al consiliului, Adrian Ţuţuianu. Popescu spune că raportul, care este unul la comandă politică demonstrează că nu există nici un jaf de miliarde: “Nici 1% din ce minte USL nu e adevărat. Curtea de conturi  nu a constatat nici o abatere în ceea ce priveşte cheltuirea banilor publici. Minciunile spuse  sunt demogogie de campanie. La CJD nu s-a furat! Punct” a precizat preşedintele PDL.

Printre cheltuielile nejustificate semnalate de Curtea de Conturi se numără acordarea unor tichete valorice angajaţilor CJD de Paşte şi de Crăciun, cursurile de masterat pentru angajaţi suportate de instituţie, birourile de reprezentare de la Castellon şi Bruxelles, amenajarea parcului şi reabilitarea porţii spitalului judeţean. În ceea ce priveşte tichetele, acestea au fost acordate începând cu 2009, iar Curtea de Conturi le-a considerat nejustificate în fiecare an, salariaţii adresându-se instanţei şi având, de fiecare dată, câştig de cauză. În instanţă se află şi cauza masteratelor plătite de instituţie unor salariaţi. La acest moment, judecătorii au decis suspedarea deciziei adminisrative a conducerii CJD de a  reţine sumele din salariile celor în cauză, până la o soluţie definitivă în acest caz.

În ceea ce priveşte birourile de reprezentare, Popescu a firmat că le consideră în continuare utile pentru dezvoltarea judeţului. El a ţinut să reamintească însă, că cele două birouri au fost înfiinţate şi închiriate în perioada mandatului lui Gherghe Ana, şi prin votul  lui Adrian Ţuţuianu, consilier judeţean la vremea respectvă.

Cât despre valorile anumitor contracte derulate în cadrul Spitalului Judeţean, care apar în raportul Curţii, Florin Popescu spune că au fost intenţionat trecute greşit, ca modenă de luptă electorală, în condiţiile în care Curtae de Conturi Dâmboviţeană este condusă de soţia candidatul USL pe colegiul Fieni, Vasile Horga. 

În tabăra USL, raportul a fost primit tot cu mulţumiri. Actualul preşedinte al CJD, Adrian Ţuţuianu, a salutat pe pagina sa de Facebook, apariţia primelor date din raport: “Curtea de Conturi a înaintat conducerii Senatului un raport privind auditul de la nivelul Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru perioada în care baronul Florin Popescu era preşedinte. Raportul dezvăluie, cu dovezi incontestabile, jaful fără precedent pe care baronul Florin Popescu l-a creat în bugetul instituţiei.”, a scris Ţuţuianu.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Popescu despre raportul Curţii: “La CJD nu s-a furat!”/ Ţuţuianu: „Raportul dezvăluie un jaf!”

  • 18 mai 2015 at 20:24
    Permalink

    Daca a furat-Popescu a si facut ceva in judetul asta sin orasul asta!!! PANARAMA ASTA DE TUTUIANU NU A FOST IN STARE SA FACA UN COTET DE CAINE!!! O PANARAMA DE OM- CU GURA STARMBA SI UN OFUSCAT !!! CAND ISI DA SEAMA CA NU POATE FACE NIMIC II PICA CA VACARU PE SAT!!! UN PROST SI UN INCOMPETENT!!!! HUOOOOOO

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro