Pe drumurile din munte, singura speranţă e în jandarmi! SCLPD e luată prin surprindere

Foto – intervenţie jandarmi, 25 noiembrie 2015

Dâmbovița repetă an de an piesa iernii care vine prin surprindere în noiembrie. Pare că autoritățile sunt autiste, incapabile și să-și pună în aplicare propriile proiecte.

Un exemplu este deszăpezirea în zona montană a județului. Prima ninsoare, de câțiva centimetri,  i-a luat din nou prin surprindere, în condițiile emiterii de către meteorologi a unei avertizări de zăpadă, valabilă în perioada 24 – 25 noiembrie.

Câțiva muncitori au rămas, pe 24 noiembrie, au plecat cu autoturismul de la locul de cazare, din zona Bolboci și intenționau să ajungă în zona Padina. La un moment dat, în zona Plaiul Mircii de pe DJ 714 nu au mai putut continua deplasarea cu autovehiculul, din cauza stratului de zăpadă format pe drumul principal. e adevărat că nici nu erau echipați corespunzător, dar asa e altă problemă. Au intervenit în ajutorul lor jandarmii montani.

Pe 25 noiembrie jandarmii au intervenit pe DJ 714 Moroeni-Bolboci-Peștera din Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate. Cei doi tineri, o femeie și un bărbat în vârstă de 25 de ani, au plecat cu autoturismul din municipiul Sinaia și intenționau să ajungă la Peștera. La un moment dat, aflându-se pe DJ 714, în zona Zănoaga, au derapat și nu au mai putut continua deplasarea cu autovehiculul,

Întrebarea legitimă, care trebuie adresată Societății Lucrării Drumuri și Poduri a Consiliului Județean Dâmbovița, este de ce nu a intervenit firma de deszăpezire care a câștigat contractul de lucrări pentru zona de munte pentru perioada 2014 – 2017 – SC Ratelen Construct SRL, din județul Argeș. Conform anexei la caietul de sarcini, drumurile din munte sunt în sarcina acesteia şi în responsabilitatea SCLDP.

sc LDP1

anexa caiet de sarcini

Conform caietului de sarcini Ratelen trebuie să asigure deszăpezirea pe zona Moroieni – Padina, cu următoarele utilaje Unimog sau ATB cu lamă și răspănditor (2 buc), ATB cu lamă și răspânditor (2 buc), Buldoexcavator (2 buc), Încprcator frontal pe pneuri (2 buc), autofreză (o bucată- la cerere). Tot în caietul de sarcini se specifică faptul că CJD își rezervă dreptul de a monta GPS-uri pentru a vedea dacă rapoartele firmei sunt corecte.

echipamente

deszapezire_r

În condițiile existenței unui contract de deszăpezire pentru zona montană, în valoare de peste 2 milioane de lei, la prima ninsoare situația au salvat-o tot jandarmii. Păi atunci de ce să nu le dăm jandarmilor sau militarilor, care intervin pe autostrăzi, banii de deszăpezire? De să mai plătim firme care, cot la cot cu CJD, cu SCLDP, sau alte autorități sunt surprinse de iarnă, în noiembrie, când este și un Cod Galben emis de autorități?

Pentru cei care tind să creadă că situația din munte este o mică scăpare, iată un alt exemplu “de-a râsu’,  plânsu'”: SCLDP a scos ieri, 24 noiembrie, la licitaţie pe cerere de ofertă  contractele de deszăpezire pe zonele Dobra – Cornăţelu – Crevedia şi Văcăreşti – Produleşti – Sălcioara, zone cu mari probleme iarna datorită poziţionării geografice în zone în care  viscolul pune probleme în fiecare an. Abia pe 14 decembrie se vor deschide ofertele. Astăzi, 25 noiembrie, în Dâmboviţa ninge!

 

Un gand despre “Pe drumurile din munte, singura speranţă e în jandarmi! SCLPD e luată prin surprindere

 • 26 noiembrie 2015 at 9:01
  Permalink

  La fel sunt tinuti si platiti si cei de la Salvamont,adica sa stea acasa si sa foloseasca masinile din dotare doar pentru scopuri personale.Ca de,turisti care ajung in zona sa se descurce cum pot (mai bine sa nu mai vina)sau sa ii ajute jandarmii(militari fiind sunt la ordin).In afara de astea salvamontistii astia care se cred,nu au auzit si de omenie,bun simt?Cu siguranta, conducerea judetului nu stie,nu vede sau se preface de toate astea.
  Asta pana cand se va intampla(fereasca d-zeu)sa inghete vreunul pe acolo si apoi sa se trezeasca lumea la realitate sa ia masuri.Nu mai bine ar fi sa se previna nenorocirile si toti sa-si faca datoria la care s-au angajat si pentru care sunt platiti?
  Daca nu sunt competenti sa se lase atunci ,oricare ar fi ei.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro