Pe bani europeni, Pucioasa şi Fieni vor rezolva problemele sistemului de canalizare

Distribuie:

La începutul anului viitor oraşele Pucioasa şi Fieni vor rezolva în cea mai mare parte problemele la sistemele de canalizare şi alimentare cu apă. În 2014 sunt programate să se încheie cele două proiecte cu finanţare europeană de reabilitare a reţelelor de canalizare, dar şi a surselor de apă ce alimentează cele două oraşe din zona de deal a judeţului. Pucioasa şi Fieni beneficiază de o investiţie de peste 74 de milioane de lei, pe POS I MEDIU, cea mai importantă derulată vreodată în zonă pentru reţelele canalizare şi surse de alimentare. În paralele prin Compania naţională de Investiţii se lucrează li la sistemele de alimentare cu apă. “Această zonă generează nişte probleme specifice. Pucioasa nu înseamnă numai şoseaua principală, pe care trecem noi. Înseamnă cartierele Diaconeşti, Miculeşti, Glodeni care, sigur, sunt nişte uliţe înguste unde se lucrează greu. Şi la Fieni la fel, dar asta este.

Pucioasa şi Fieni sunt pe sistemul de alimentare cu apă şi pe alte contracte cofinanţate împreună cu CNI şi se lucrează. Este la Fieni un contractor, la Pucioasa, altul. Pucioasa e mai înaintată şi cred că vara asta ar trebui să termine sistemul de apă. În mare, s-a modificat un pic configuraţia reţelei, dar sursele sunt aceleaşi. La Fieni sunt sursele din munte, care alimentează toată Valea Ialomiţei, până la intrarea în Pucioasa, la care se adaugă, atunci când nu avem probleme cu drenul, o sursă mică în albia râului Ialomiţa, undeva la intrarea în Fieni. Sursele rămân. Doar la reţeaua de distribuţie se schimbă puţin configuraţia, în aşa fel încât să poată fi realizată o echilibrare hidraulică.” a precizat pentru Gazeta Dâmboviţei, directorul Companiei de Apă Târgovişte – Dâmboviţa, Radu Vasilescu.

La finalul proiectelor, programat pentru începutul anului viitor, la Pucioasa sistemul de canalizare va fi extins cu 21 de kilometri, iar la Fieni se va realiza o extindere pe 8 km şi o reabilitare pe 3. În cadrul lucrărilor la sursele de apă vor fi reabilitate mai multe rezervoare (Muşa, Bela, Fieni, Gâlma), realizate staţii de clorinare, reabilitate aducţiunile de apă brută către rezervoarele Fieni, dar şi aducţiunea existenţă între Răteiu şi rezervoarele Gâlma.

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro