Nouă metodologie de adopție a câinilor fără stăpân

În mijlocul evenimentelor legate de adopția sau eutanasierea câinilor fără stăpân, adăpostul de la Aninoasa este umplut la capacitate maximă și autoritățile fac apel la cetățenii iubitori de câini să-i adopte.

Acum, adăpostul de la Aninoasa este dotat cu microcipuri care să le permită autorităților să urmărească animalul, dar s-a adoptat și noua metodologie de adopție. Acestă metodologie pune la punct condițiile pe care un iubitor de animale trebuie să le îndeplinească pentru a putea adopta. Așadar, dosarul trebuie să conțină fișa chinologică a animalului, completată de medicul veterinar, formularul de adopție cu seria și numărul de la microcip și datele de identitate ale persoanei care adoptă, dar și o copie după certificatul de proprietate al spațiului unde câinele va fi adoptat.

Însă, în plus de faptul că persoana își dezvăluie datele de identitate, ea trebuie să accepte următoarele condiții: respectarea normelor de hrănire și îngrijire a câinelui, prezentarea la medicul veterinar periodic, în cazul în care se impune interveția acestuia sau pentru a fi vaccinat antirabic, anunțarea Serviciului de Gestionare al Câinilor fără Stăpân în cazul decesului sau al înstrăinării câinelui. De asemenea, persoana care adoptă se angajează să nu abandoneze câinele și în cazul în care nu-l mai dorește să-l predea Serviciului de Gestionare al Câinilor fără Stăpân.

Programul de adopții este în fiecare luni de la ora 9.00 la ora 12.00.

Primarul Gabriel Boriga spune că în cazul în care legea, care spune că animalele fără stăpân pot fi eutanasiate în cazul în care nu sunt adoptate în termen de 14 zile, va fi adoptată, va propune consiliului local o amendă pentru cei care adoptă câinele, iar Primăria îl găsește abandonat. Amenda va fi de 2500 de lei.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 4 ganduri despre “Nouă metodologie de adopție a câinilor fără stăpân

 • 25 septembrie 2013 at 8:07
  Permalink

  Dorim sa scapam cat mai repede de cainii fara stapan.cine doreste caini, sa ii adopte nu sa faca circuri pe strazi !

  Reply
  • 25 septembrie 2013 at 15:36
   Permalink

   Ionut Dragomir , vrem sa scapam cat mai repede de tine !! Cum facem ?

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro