Loc de joacă, aprobat de CJD, destinat copiilor cu dizabilităţi de la Spitalul  Gura Ocniţei

Distribuie:
  • „Menţionez că acea unitate sanitară nu a beneficiat de un proiect de reabilitare, cel puţin după 1990, ci doar de nişte sponsorizări de la nişte fundaţii caritabile”, a subliniat preşedintele CJD, Alexandru Oprea.

Consilierii judeţeni au aprobat marţi, 17 septembrie, în şedinţa ordinară a CJD, cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre care priveşte  realizarea unui „Loc de joacă destinat copiilor cu dizabilităţii”, la Spitalul de Urgenţă Târgovişte – locaţia Gura Ocniţei”.  Proiectul a luat naştere în urma unei vizite efectuate de echipa de  conducere a  CJD la unitatea medicală de la Gura Ocniţei care se confruntă cu multe probleme şi neajunsuri.  Impresionat de ceea ce a văzut acolo, preşedintele CJD, Alexandru Oprea consideră că trebuie să se intervină urgent pe mai multe paliere, respectiv pe refacerea aleilor, amenajarea locului de joacă şi nu în ultimul rând  pe refacerea grupurilor sanitare şi încălzirea acestora în sistem centralizat.

 „Dacă îmi permiteţi să fac şi eu o observaţie. Am făcut o vizită la spitalul de la Gura Ocniţei şi am discutat acolo atât cu personalul medical, cât şi cu aparţinătorii copiilor care sunt acolo. Am luat decizia împreună cu d-ul vicepreşedinte al CJD, Alin Manole. Mai întâi trebuie curăţată curtea, pentru că este ca în Bangladesh sau jungla africană. A doua precizare pe care vreau s-o fac este că trebuie să refacem aleile, care reprezintă o prioritate pentru copiii care sunt în acea secţie , vorbim de cea veche. Aceştia se deplasează cu cărucioarele pe acele alei şi chiar este o întreagă aventură. Al treilea lucru, am văzut şi noi, ne-au spus şi cadrele medicale, că acei copii  cel puţin pe perioada de vară, pe perioada în care sunt vacanţe, au  nevoie de un loc de joacă. Cred că este un gest de normalitate şi de umanitate de a face acest lucru. La fel, am intrat şi în pavilionul B şi în pavilionul A  şi am constatat că grupurile sanitare se încălzeau cu sobe din acelea de fontă, care sunt de prin anii 1900 toamna. Am fost de acord să suplimentăm lista de investiţii şi să facem măcar la băi încălzire centrală. Acolo este alimentare cu gaze, nu cred că e investiţie mare, trebuie să punem nişte calorifere, pentru a face nişte condiţii civilizate. Menţionez că acea unitate sanitară nu a beneficiat de un proiect de reabilitare, cel puţin după 1990, ci doar de nişte sponsorizări de la nişte fundaţii caritabile. A fost o idee să facem acolo un proiect, dar nu am mai intrat pe unităţile eligibile  pentru că am beneficiat de finanţare pentru Spitalul Judeţean pentru secţia din Târgovişte şi pe exerciţiul actual nu puteam beneficia atunci având în vedere şi excedentul înregistrat la 30 iunie la nivelul bugetului SJUT…  Consider că este un act de normalitate să facem lucrurile acestea pentru nişte oameni care  chiar au nevoie de aceste investiţii”,  a declarat Alexandru Oprea în plenul CJD.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]ambovitei.ro

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro