Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022
centrul vechi targoviste

Gabriel Boriga: “Este foarte târziu pentru ca la 15 noiembrie copiii să aibă căldură în şcoli!”

La numai o zi de la începerea anului şcolar, veştile pentru profesori, părinţi şi copii nu sunt deloc bune. Până la acest moment nu s-a găsit o soluţie pentru furnizare agentului termic sau încălzirea a 24 de unităţi şcolare din oraş. Executivul primăriei vine cu soluţia centralelor în condensare, în timp ce legislativul vrea să repună pe picioare Termica. Până atunci, Gabriel Boriga  a adus, astăzi, critici dure opozanţilor din consiliul local pe care i-a acuzat de “atitudini criminale”: “Este cel mai grav moment din ultimii cinci ani în administraţia târgovişteană şi este un moment creat doar de politic. De reprezentanţii USL care efectiv au ajuns la nivelul de a bloca furnizarea apei calde pentru a-şi atinge un obiectiv politic pe care nu-l ştie nimeni, deoarece numai nişte oameni lipsiţi de cel mai elementar discernământ, de cele mai elementare reguli de bun simţ politic ar putea să condamne la îngheţ elevi şi profesori.

Iresponsabilitatea şi interesele de grup ale consilierilor locali USL, dirijaţi cu bună ştiinţă din umbră de mai marii USL-ului, m-au determinat să vin, astăzi, în faţa opiniei publice. Toate eforturile de a introduce centrale termice în condensare în unităţile publice s-au dovedit fară nici un rezultat, având în vedere că PSD-iştii şi PNL-istii din consiliul local au refuzat categoric.

Stimaţi târgovişteni, cei care vă condamnă la frig pe dumneavoastră şi copiii dumneavoastră sunt nimeni alţii decât acei cărora le-aţi acordat votul de încredere la alegerile locale: reprezentanţii USL şi PPDD. Aceşti politruci de Târgovişte, împinşi de interese meschine, lasă fără căldură 9.000 de copii, 1.500 de cadre didactice şi peste 2.000 de târgovişteni.”, a declarat Gabriel Boriga, primarul municipiului.  Acesta a mai spus şi că tehnic este mult prea târziu pentru montarea centralelor termice în aşa fel încât la 15 noiembrie, în şcoli, să fie căldură.  Totuşi, începerea de îndată a lucrărilor ar putea reduce semnificativ numărul zilelor petrecute în frig.  Conform primarului Boriga, firma care va monta centralele o va face pe banii săi, urmând a recupera creanţele de la SC Termica, în perioada 2015 – 2018. Societate nu vrea să înceapă lucrările dacă nu va avea garanţia avalizării biletelor la ordin, de către Consiliul Local, drept garanţie de recuperare  a banilor, în cazul în care Termica nu va putea să-şi onoreze obligaţiunile financiare.

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media