Vaccinarea elevilor- în sarcina medicilor şcolari şi cu acordul părinţilor!

 

În judeţul Dâmboviţa, potrivit informaţiilor oferite de Direcţia de Sănătate Publică, vaccinarea elevilor este o atribuţie a medicilor şcolari din cadrul cabinetelor şcolare aflate în dotarea instituţiilor de învăţământ, cu excepţia unităţilor în care medicii şcolari lipsesc cu desăvârşire, cele mai multe situaţii înregistrându-se în mediul rural. În cazul acestor elevi, vaccinul va fi aplicat de către medicii de familie unde şcolile sunt arondate. Aceeaşi regulă este valabilă şi pentru copiii în vârstă de 6 ani, neînscrişi în învăţământul primar sau la care se înregistrează abandon şcolar. Vor fi vaccinaţi elevii de clasa I cu vaccin antirujeolă, antirubeolă, antiparotidită epidemică(oreion), elevii de clasa a-II-a şi a-III-a împotriva poliomelietei, la clasele IX şi X cu vaccin diftero-tetanic.

Conform calendarului stabilit la începutul lunii august, în anul 2012-2013, vaccinările se vor realiza astfel:
-octombrie 2012 – vaccinarea diftero-tetanică (dT), clasa a X-a (restanţieri din anul şcolar 2011-2012);
– noiembrie 2012 – campania de vaccinare antipoliomielitică (VPI), clasa a II-a (8 ani) şi clasa a III-a (9 ani);
– ianuarie 2013 – vaccinare antirujeolică-antirubeolică-antiurliană (RRO), clasa I;
– în perioada aprilie – mai – vaccinul diftero-tetanic la elevii de clasa a IX-a, restanţieri din 2011-2012, şi la elevii de clasa a VIII-a.

Anul acesta vaccinările se vor face cu acordul părinţilor, după o campanie de informare privind vaccinurile ce vor fi administrate copiilor.


ValerianaGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro