FOTO – Târgoviștenii vandalizează locurile de joacă! Care e ținta lor preferată

       Locurile de joacă din Târgoviște sunt mai afectate de actele de vandalism, decât de trecerea vremii. În ultima lună, primăria Târgoviște a început un program de înlocuire a 50 de echipamente din locurile de joacă, echipamente care nu mai erau sigure pentru copii. Dacă modulele de lemn și vopseaua erau afectate de vreme, echipamentele  din fier au fost rupte sau furate de oameni, resturile punând în pericol integritatea copiilor. Distrugeri sunt nu numai în locurile de la periferie, ci chiar și în centrul municipiului. Dacă micuții sunt încântați să vină să se joace cu echipamentele, copii mai mari sau adolescenții sunt uneori înclinați spre a distruge și folosesc locurile de joacă chiar dacă acest lucru le este interzis, așa cum scrie și pe panourile amplasate la intrarea în locurile de joacă. Cel mai adesea restricțiile sunt de greutate și înălțime, pentru că nu toate modulele se dresează tuturor categoriilor de utilizatori.

IMAG1001

        Primăria Târgoviște a încercat să finalizeze acțiunea de înlocuire și repararea a spațiilor de joacă, până pe 20 iunie când elevii au rămas în vacanță, în care vor lua cu siguranță, cu asalt, echipamentele de joacă. Din păcate, chiar și unele dintre cele nou amplasate au fost distruse. Anul acesta, la Târgoviște se vor înființa și 14 locuri de joacă noi, majoritatea în zona PIDU-urilor. Vom vedea ce se va întâmpla și cu ele.

Am finalizat prima etapa de completare a locurilor de joaca cu echipamente noi, fiind montate 50 de stan foto micbalansoare, tobogane, leagane, rotative, mese de tenis, urmand ca peste numai cateva zile activitatea de modernizare a locurilor de joaca sa fie reluata si sa fie montate si alte echipamente care la acest moment sunt pregatite de livrare!

Din pacate, astazi am constatat ca un loc de joaca care a fost modernizat in urma cu numai cateva zile a facut obiectul unor acte de vandalism inexplicabile, o parte din echipamentele de joaca fiind murdarite cu o substanta asemanatoare varului si foarte greu de indepartat.
Cu regret remarc ca unii dintre semenii nostri (putini dar foarte “activi”) cu greu se pot adapta unor norme elementare de convietuire in comunitate! a precizat primarul interimar Cristian Stan.

loc de joaca distrus

       În Târgoviște, există la nivel teoretic o poliția locală care ar trebui să fie atentă la ce se întâmplă în spatele blocurilor, nu numai la cine parchează incorect sau la ce promoții sunt în magazine. Dacă în cazul mâzgălirii cu vopsea, autorului nu i-a trebuit mult timp să distrugă, sunt echipamente din fier care au dispărut fără ca cine să-i vadă pe autori. Îi încurajăm pe târgovișteni să anunțe autoritățile atunci când văd persoane care distrug echipamentele, pentru că acestea sunt plătite din banii lor prin alocările de la bugetul municipiului.

        În plus, deși parcurile au coșuri de gunoi, mizeria este uneori de nedescris.

mizerie

Iată doar câteva exemple de distrugeri din locurile de joacă ale municipiului:

loc joaca chindia (1) loc joaca chindia (2)

Loc de joacă din Parcul Chindia

loc de joaca strada coresi (1) loc de joaca strada coresi (2)

Loc de joacă Strada Diaconu Coresi

loc de joaca radu gioglovan (1) loc de joaca radu gioglovan (2)

Loc de joacă Strada Radu Gioglovan

loc de joaca strad ion ghica (1) loc de joaca strad ion ghica (2)

Loc de joacă strada Ion Ghica

loc de joaca constantin brancoveanu (1) loc de joaca constantin brancoveanu (2)

Loc de joacă strada Constantin Brâncoveanu

loc de joaca strada revolutiei (1) loc de joaca strada revolutiei (2) loc de joaca strada revolutiei (3) loc de joaca strada revolutiei (4)

Loc de joacă strada Revoluției

loc de joaca strada vasile voiculescu (1) loc de joaca strada vasile voiculescu (2)

Loc de joacă Strada Vasile Voiculescu

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “FOTO – Târgoviștenii vandalizează locurile de joacă! Care e ținta lor preferată

 • 22 iunie 2015 at 15:56
  Permalink

  politia locala ar trebui sa faca mai multa miscare…. o POLITIE INCREMENITA CARE DOAR DA AMENZI PENTRU TRECERILE NEREGULAMENTARE ALE PIETONILOR ESTE O POLITIE INUTILA!!!NU ISI JUSTIFICA MSIUNEA.

  Pe de alta parte trebuie sa recunoastem gradul scazut de civilizatie al targovistenilor.. Comparati curatenia orasului cu Brasovul, Clujul, Galatiul, etc si vom observa lacunele comportamentale ale targovetilor… CRED CA SI DIN ACEASTA CAUZA NU PUTEM FI TOTI EGALI…

  Reply
  • 23 iunie 2015 at 13:49
   Permalink

   Cred ca ambele politii atat cea municipala cat si cea locala, ar trebui sa fie si ele mai eficiente. Intr-o perioada erau patrule mixte jandarmi si politie.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro