TÂRGOVIȘTE: CopilărIA salvează IA! Pe 24 iunie, alătură-te Paradei Iei! Vezi detalii

Încă din primul moment în care Comunitatea ”La Blouse Roumaine” a propus marcarea Zilei Universale a Iei Românești în fiecare an, de Sânziene (Drăgaică), componenții Grupului Național ”CLUBUL VICTORIOȘILOR” au fost parte activă în acest proiect. De fiecare dată au realizat cu seriozitate manifestări complexe ce au avut ca punct principal acest prețios obiect vestimentar despre care Darius Dumitrache, un ”victorios” de doar 8 ani a spus ”Fără ie nu am viață!”.

Miercuri, 24 iunie, de la ora 15:oo, componenții ”Clubului Victorioșilor” și actorii Teatrului ”Junior” din Târgoviște îi invită pe toți cei ce iubesc tradițiile noastre strămoșești să îmbrace câte o ie și să vină pe platoul din lateralul Casei Sindicatelor din Târgoviște, la fosta fântână arteziană. Vor fi așteptați cu o expoziție de ii, cu un micro-spectacol și, împreună, vom face o Paradă a Iei Românești.
Apoi, copiii și adolescenții de la Clubul Victorioșilor vor continua să celebreze ia românească la Bucurști, în platourile postului de televiziune Etno, în cadrul emisiunii ” Seara bună, dragi români!”

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro