FOTO – Stație de epurare absolut necesară, inaugurată cu un festivism absolut nenecesar!

Târgoviștenii și locuitorii localităților din imediata apropiere pot să se bucure, oficial, de astăzi, de existența unei stații de epurare ultramodernă, realizată pe fonduri europene în cadrul POS I Mediu.  Reabilitarea și extinderea stației de epurare Târgoviște Sud a costat 88 de milioane de lei, bani cu care s-a realizat o stație de tratare a apelor uzate ce conține: tratare mecanică, tratare biologică, tratarea nămolului și o serie de clădiri tehnologice și mentenanță. Stația de tratare a apelor uzate Târgoviște Sud a fost dimensionată pentru o populație de 124.800 de locuitori, fiind proiectată pentru un debit zilnic de intrare a apei uzate în stație cuprins între 33.309 – 38.386 metri cubi pe zi. Proiectul a fost realizat în perioada 28 decembrie 2011 – 28 decembrie 2013. Stația execută o epurare avansată, reținând inclusiv nutrienți, deversând o “apă mai curată decât cea pe care o bem”, după declarația de la fața locului a directorului Mircea Constantin. Acesată stație va trage pe linie moartă fosta stație de epurare de pe malul stâng al Ialomiței.

Reabilitarea și extinderea stației face parte dintr-un proiect mai amplu privitor la reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată din județ, în valoare totală de 140 de milioane de euro.

 Pelerinaj la stația de epurare

La un asemenea eveniment, care a picat fix în campanie electorală, autoritățile s-au dat în stambă și au cărat la față locului cam 400 de persoane: funcționari din CJD și primăria Municipiului, angajați ai Companiei, deputați, senatori, consilieri locali și județeni, membri de partid, unii cu însemne, alții nu. Unii au venit chiar cu autocarul pus la dispoziție de Compania de Apă, alții înghesuiți prin mașini pentru a asista la tăierea panglicii inaugurale. Un copil s-a străduit cu toată candoarea și puterea să cânte întreg imnul României până a răgușit, deschizând manifestarea. Toată oficialitățile au părut că se simt excelent sub ochii mulțimii, s-au complimentat reciproc, cu excepția prefectului județului Victor Sanda. În ciuda uzanțelor oficiale, prefectul a fost prezentat ultimul după președintele CJD și primarul orașului, în aceeași ordine fiind invitați și la cuvânt. Sanda a refuzat să mai vorbească. Turul oficial al stației a fost făcut doar de câteva oficialității, mulțimea fiind atât de interesată încât a părăsit incinta stației, imediat după tăierea panglicii. În autocar se vorbea chiar de o oarecare grabă de a se întoarce în Târgoviște, pentru că: “Noi suntem în timpul serviciului!”

Iată ce au avut de transmis mai marii orașului și județului:

Gabriel Boriga, primarul municipiului

Mă bucur să fim împreună la un nou obiectiv pe fonduri europene inaugurat cu succes în municipiul Târgoviște. Niciodată un obiectiv nu se poate face peste noapte. A început în 2011, s-a terminat în 2014. Vor fi proiecte pe care le începem în 2014 și se vor termina în 2016. 2017. Târgoviștea devine un oraș  european, civilizat, un oraș care are grijă de mediu și care are grijă de cetățenii săi. Îi felicit pe cei de la Compania de Apă pentru cum au știut să gestioneze acest proiect. Îi felicit atât pe domnul director Staicu, cât și pe domnul director Vasilescu care de-a lungul timpului au pus umărul la acest proiect.

Adrian Țuțuianu, președintele CJD

Mă bucur că astăzi finalizăm unul din cele 10 obiective de investiții care fac obiectul finanțării pe care Compania de Apă o are în cadrul POS. În calitate de președinte al Asociațșiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă Dâmbovița parte integrantă din tot ce înseamnă aplicarea proiectului vreau să vă spun că am fost preocupat și sunt preocupat în continuare pentru finalizarea tuturor lucrărilor în cel mai scurt timp. Ne interesează acest lucru din două motive: pentru că România are angajamente asumate în domeniul apei și canalului și reciclării apelor uzate, fiind întârzieri în procesul de implementare a acestor proiecte, care sunt sancționate pecuniar de către UE și pentru că mă interesează să creștem gradul de absorbție al banilor europeni.

statie epurare (18) statie epurare (19) statie epurare (17) statie epurare (16) statie epurare (15) statie epurare (14) statie epurare (8) statie epurare (9) statie epurare (10) statie epurare (12) statie epurare (11) statie epurare (13) statie epurare (7) statie epurare (6) statie epurare (5) statie epurare (4) statie epurare (3) statie epurare (2) statie epurare (1)


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “FOTO – Stație de epurare absolut necesară, inaugurată cu un festivism absolut nenecesar!

  • 19 mai 2014 at 19:33
    Permalink

    Daca nu a-ti chemat si popii, o sa fie de rau, la cat de prost au fost facute lucrarile numai probleme or sa fie

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro