EXCLUSIVITATE: “Băldana – Titu pe 4 benzi”, prins în bugetul pe 2014

Lărgirea la patru benzi a tronsonului de drum Bâldana  – Titu a fost asumată de Guvernul României în memorandumul semnat la instalarea Renault la Titu. Compania franceză a cerut atunci asigurarea unei infrastructuri de calitate pentru a permite traficul greu şi transportul echipamentelor, pieselor şi componentelor. Promisiunea statului roman a fost făcută în 2007, dar proiectul lărgirii drumului nu s-a materializat. Premierul Victor Ponta a promis la o vizită în județul Dâmbovița că drumul va fi prins în bugetul anului viitor. Premierul nu a minţit, deşi banii prevăzuţi sunt foarte puţini, doar 5 milioane de lei, din aproximativ 200 necesare. Conform fişei de buget, creditul de angajament prevăzut este de 192 de milioane, iar creditul begetar de 5 milioane. (Creditul de angajament reprezintă limita maximă a cheltuielilor ce pot fi angajate, în timpul exerciţiului bugetar, în limitele aprobate. Creditul bugetar este suma aprobată prin buget, reprezentând limita maximă până la care se pot ordonanţa şi efectua plăţi în cursul anului bugetar pentru angajamentele contractate în cursul exerciţiului bugetar).

Conform, deputatului PSD de Titu, Ionuţ Săvoiu, care a pledat de la începutul mandatului pentru acest proiect, lărgirea drumului poate beneficia de o sumă mai mare la rectificarea de la jumătatea anului. Banii alocaţi iniţial prin buget sunt pentru procedura de licitare şi atribuire a contractului de lucrări. Nu s-a optat, se pare, pentru alocarea unei sume mai mari din teama ca banii să nu fie blocaţi, în România, toate marile proiecte fiind blocate, pe perioade lungi, de contestaţii. Dacă procedura se va finaliza până la jumătatea anului, Săvoiu şi-a exprimat încrederea că Guvernul va aloca şi alţi banii pentru proiect.

Conform fişei, proiectul de lărgire la 4 benzi a tronsonului Bâldana Titu va primi 70 de milioane în 2015, 100, în 2016 şi 20, în 2017. Proiectul presupune realizarea a 21,4 km de drum între Bâldana și Titu. Drumul va fi lărgit până la 18,5 metri, vor fi realizate 4 poduri noi și 3 reabilitate, precum și 5 podețe noi.

1481254_566319740108809_1083381398_n

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro