DEZOLANT: 8 ANL-uri în ruină! Prima casă ANL” e „Adio casă”, la Târgoviște! – FOTO

Cu 3272 de cereri pentru locuințe ANL, Târgoviștea nu poate oferi astăzi nici un spațiu de cazare tinerilor care ar dori o locuință de la stat. Cele 555 de unități locative finalizate de Agenția Națională pentru Locuințe și administrate de primăria Târgoviște sunt ocupate în proporție de 100%. Agenția spera la un moment dat că tinerii își vor cumpăra locuințele, iar cu acei bani se vor demara lucrări noi. De aceea a fost demarat și programul național “Prima casă ANL”, un eșec răsunător. Nivelul scăzut de trai a încurcat planurile ANL, la nivelul municipiului doar 19 apartamente fiind vândute către chiriași.

Așa că toate speranțele se îndreaptă spre cele 8 imobile, cu câteva sute de unități locative, începute și lăsate de izbeliște la nivelul municipiului. Cel mai grav caz este cel al imobilelor din zona Sagricom, începute în urmă cu 5 ani, a căror ruine se degradează permanent, făcând din cartierul mărginaș al municipiului aproape unul fantomă. Sagricom a părut la un moment dat o alternativă de cartier rezidențial la ieșirea din municipiu, pentru tinerii târgovișteni. A ieșit exact pe dos, un cartier insalubru, neîngrijit, plin de noroaie și neterminat( foto).

Rana deschisă a Sagricom sunt imobilele neterminate, rămase în stadiul de ruină din vara lui 2009. Atunci, societatea care lucra, abonată de altfel la banul public, SA Conired Pucioasa, a intrat în procedură de insolvență. Conform declarațiilor de la vremea respectivă ale fostului viceprimar Paul Briceag, Conired primise de la ANL aproximativ 70% din valoarea contractului de lucrări, dar a efectuat doar 40% din obiectiv, după care a intrat în insolvență. 153 de creditori printre care și Agenția Națională de Locuințe încearcă în instanță să recupereze din pagube, o nouă înfățișare la Tribunalul Dâmbovița urmând să aibă loc peste câteva zile.

În tot acest timp, Ministerul Dezvoltării, prin ANL, nu a mai alocat nici un leu pentru proiectele târgoviștene. Anul trecut, având în vedere înmulțirea cererilor și pronunțarea falimentului Conired, primăria Târgoviște a înaintat către Agenție o serie de solicitări și documente pentru reluarea lucrărilor. Din răspunsul ANL reiese că ar fi nevoie de aproape 24 de milioane de lei pentru finalizarea celor 8 imobile aflate în diferite stadii de construcție, dar că nu sunt bani pentru așa ceva. Totul stă în mărinimia pixului ministrului social democrat Liviu Dragnea, sub jurisdicția căruia se află Agenția Națională pentru Locuințe. Rămâne de văzut dacă ministrul se va arăta, în acest an, mărinimos și cu târgoviștenii.  Deocamdată, nici un politician local nu s-a lăudat cu o asemenea realizare, de unde tragem amara concluzie că  nu vom avea, nici în 2014, ANL-uri noi la Târgoviște.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro