Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3663
7-12-2021

DÂMBOVIȚA: Cum a procedat un primar în fața unor nemulțumiri legate de mutarea provizorie a elevilor într-o altă școală

Aproximativ 200  de elevi din  satul Răzvad trebuie să învețe în satul Gorgota până la reabilitarea Școlii principale din comună.

Primăria Răzvad a semnat recent un contract pentru execuția de lucrări pe proiectul “Reabilitare, modernizare și dotare Școala Gimnazială Răzvad”. Principala unitate școlară din comună va fi reabilitată în întregime cu o finanțare europeană de aproximativ 7 milioane de lei. Prin proiect va fi amenajat și un nou teren de sport multifuncțional cu suprafață sintetică.

Începutul lucrărilor a creat însă nemulțumire în rândul unora dintre părinți, după ce elevii au fost mutați provizoriu la Școala din satul Gorgota.  Transportul pe cei aproximativ 6 km este asigurat de către autoritățile locale, dar unii dintre părinți au reclamat condițiile din noua locație.

La Școala Răzvad învăță 224 de elevi ( din Răzvad  și Gorgota). Acum, folosesc mijloacele de transport 193 de elevi (97 ciclul primar, 96 ciclul gimnazial) . Restul, până la 224 locuiesc în Gorgota și nu au nevoie de transport.

Astăzi, primarul comunei, Emanuel Spătaru, a așteptat autobuzul alături de copii și părinți și i-a însoțit până la Gorgota unde vor învață pe timpul lucrărilor la Școala de centru, pentru a vedea împreună condițiile, explicând părinților că decizia mutării este una pentru siguranța copiilor, ca aceștia să nu fie nevoiți să învețe în  șantier.

“Pentru că au existat câteva discuții nefondate legate de condițiile pe care le au copiii de la Școala Răzvad, la Școala din Gorgota, astăzi, am fost împreună cu copiii să ne asiguram că totul este ok!

*Autobuzele au venit la timp!(profesorii au fost acolo pentru a asigura bunul mers)

*La Școala Gorgota, totul era foarte curat, cald și pregătit pentru cursuri!

*Materialele de protecție, măști și dezinfectant asigurate!

Sunt conștient că s-a creat un disconfort prin aceasta mutare, însă vă rog ca și dumneavoastră să fiți conștienți că Școala Răzvad nu se putea reabilita peste noapte sau cu elevii prezenți în ea!

Durata reabilitării școlii este de 12 luni, si nu 3 ani ( ața cum au tot spus unii, total neadevărat)!

De aceea vreau să vă rog să încetăm cu acest “negativism” și să nu mai aruncăm vorbe de tot felul, doar pentru câteva înjurături!

Vă amintesc că la fel acuzau anumite persoane când am reabilitat Școala Valea Voievozilor, si spuneau că va rămâne închisă, și iată că nu a fost așa, ci din contra!!! Am arătat că am pus educația pe primul loc și așa va fi în continuare!” a transmis Emanuel Spătaru, elevilor și părinților din localitate.

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media