Copiii din Mătăsaru, “drumari” de ocazie! Vezi reacţia primarului localităţii

Distribuie:

     Am primit pe adresa redacției sesizări de la cetățenii din localitatea Mătăsaru, sat Odaia Turcului, în legătură cu starea infrastructurii locale. Oamenii încearcă să atragă atenția autorităților, creând și o pagină de facebook în care cer rezolvarea situației. Drumurile din localitate sunt greu practicabile, fiind pline de gropi și înfundate în noroi.

     Pentru aspectele sesizate, oamenii spun și că în localitate, copiiI au fost  obligați să întindă pietrișul adus de primărie pentru drum. “La școala Mătăsaru piatra ce a fost obținută cu mari rugăminți săptămâna trecută și pe care  primarul a spus ca a luat-o pe datorie(se poate verifica), a fost întinsă de copii. Primare, copiii nu trebuie folosiți la astfel de lucruri, părinții lor crezi că sunt de acord?
CĂTRE MINISTERUL ÎNVĂȚĂMÂNTULUI și parchetul Găești!!! NU MAI ABUZAȚI COPIII!” , este semnalul de alarmă tras de localnicii care administrează pagina de facebook. Principala critică se adresează primarului Radu Naie pe care oamenii îl consideră responsabil de starea drumurilor.

scoala

     “Aceasta comuna este condusă de 11 ani (a se număra 3 mandate) de către primarul Naie Radu care este şi locuitor al acestui sat. Datorită condiţiilor mizere în care trăim, tinerii au început să plece din satul nostru, copiii se îndreaptă către alte şcoli iar maşinile agenţilor economici care aprovizionează satul refuză să mai aducă alimente. A fost întrebat în nenumărate rânduri despre situaţia creată şi primarul spune că nu are bani. Dar vă întreb domnule primar, salariul l-aţi luat lună de lună? Aţi făcut investiţii numai în puncte unde avem convingerea că aţi avut interese de tot felul. Sper că această pagină poate fi un punct de plecare pentru instituţiile ce se pot autosesiza şi pe această cale despre jaful banilor publici.” atrag atenţia oamenii.

       Contactat telefonic, edilul Radu Naie spune că nu ştie de ce au fost folosiţi copii, pentru că şcoala are autonomie. “La şcoală nu trebuie să aduc eu. Din 2010 au buget separat. Ei au hotărât (nr folosirea copiilor), au buget separat. Nici lemne nu pot să le duc, că mă ia Curtea de Conturi.” , a explicat primarul pentru Gazeta Dâmboviţei. Acesta admite că oamenii din localitate au dreptate în ceea ce priveşte starea drumurilor, dar spune că nu poate face absolut nimic din lipsa fondurilor: “Am făcut 4 kilometri în toamnă, mai aveam 6 făcuţi. Păi o să îmi dea mie toţi banii? Am 39 de kilometri de reţele principale de drumuri neasflatate ce soluţii să am?  Am depus proiecte dar de unde bani. Le-am spus ce să tăiem: transportul elevilor, bursele, transportul profesorilor, iluminatul public, persoanele cu handicap? Le-aş tăia pe toate, dar tot nu ajung. Am 8 miliarde jumate buget, nu ajunge nici pentru un km de asfalt.”, a declarat Naie. 

matasaru copiimatasaru1

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 4 ganduri despre “Copiii din Mătăsaru, “drumari” de ocazie! Vezi reacţia primarului localităţii

 • 3 februarie 2015 at 15:47
  Permalink

  Matasaru e cea mai luminata localitate din lume , dupa Las Vegas …..
  au facut reteaua de apa (lucrarile au durat cam 12 ani) dar acum curge apa ( prin santuri si prin curti la oameni) cu siguranta la robinet nu…
  anul trecut s-au apucat de canalizare , acesta e deja la plin regim de functionare ( numai ca il loc sa transporte apa menajera aceasta e plina de noroiul strazilor )
  etc…

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro