2014, Dâmboviţa: 5376 certificate de încadrare în grad de handicap

Anul trecut au fost contestate la Comisia Superioară Bucureşti 267 certificate de încadrare în grad de handicap, dintre acestea pentru 21 persoane contastaţia fiind admisă.

La sfârşitul anului trecut, conform statisticilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, din totalul de 15.668 de persoane cu dizabilităţi, 15.137 erau în plată (13.904 adulţi şi 1233 copii), la solicitarea acestora. Totalul cheltuielilor pentru acordarea prestaţiilor sociale lunare a fost de 47.663.102,49 lei.

Pentru transportul persoanelor cu dizabilităţi (auto şi CFR) a fostachitată suma de 652.463 lei şi a fost virată către bănci suma de 60.141,31 lei, care a reprezentat plata pe parcursul anului 2014 a dobânzilor bancare pentru creditele utilizate de către 42 persoane cu dizabilităţi.

În structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, funcţionează trei centre rezidenţiale pentru adulţi cu handicap: Centrul de Îngrijire Pucioasa, Centrul de Servicii Comunitare “Floarea Speranţei” Pucioasa şi Centrul de Servicii Comunitare “Sfântul Andrei” Gura Ocniţei. Acestora se adaugă Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Ţuicani-Moreni, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi a Primăriei Moreni.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro