CJD şi Compania de Apă curaţă mizeria din barajul de acumulare, în zona de alimentare a CATD

Distribuie:

Urmare a problematicii generată de infestarea apei potabile din localitatea Pucioasa şi a sesizării primită de Consiliul Judeţean Dâmboviţa din partea Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa în baza evaluării condiţiilor igienico-sanitare de funcţionare a sistemului public de alimentare cu apă Pucioasa, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a efectuat astăzi, 4 noiembrie a.c., o vizită de lucru în zona barajului din localitate.

Cu acest prilej, Preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu, a adus clarificări asupra demersurilor iniţiate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Prefectura Judeţului Dâmboviţa pentru identificarea unor soluţii menite să gestioneze, în mod eficient, problema apei potabile în zona oraşului Pucioasa şi a localităţilor limitrofe.

Preşedintele Adrian Ţuţuianu a precizat că în data de 1 noiembrie a.c., instituţia CJ Dâmboviţa a fost informată de către Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa prin adresa cu nr.11675/01.11.2016 că, în imediata vecinătate a prizei de apă, în zona definită conform Hotărârii Guvernului României nr. 930/2005 drept zonă de protecţie sanitară cu regim sever a sursei de apă, există o cantitate importantă de deşeuri de origine naturală şi antropică care poluează apa lacului de acumulare şi care poate afecta sănătatea publică.

În acest context, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a demarat, cu sprijinul Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa (CATD) şi al Primăriei Oraşului Pucioasa, acţiuni de curăţare a apei, în special, în zona din care CATD îşi asigură apa. Activitatea urmează a se desfăşura zilnic, în intervalul orar 9:00 – 14:00 pentru a da posibilitatea apei ca, după ora 14:00, să se limpezească pentru a nu genera probleme de sănătate pentru populaţia din Pucioasa şi localităţile conexe.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu: „Vă precizez că, deşi am făcut 3 demersuri până astăzi la Guvernul României pentru un sprijin financiar de circa 2 milioane de lei, sprijin necesar finalizării lucrărilor la conducta de apă de la Răteiu – cu o prelungire până la Pucioasa, acestea au rămas fără răspuns. (…) Vă mai precizez că primarul oraşului Pucioasa are o abordare constructivă (…). A făcutdemersuri în aceste zile şi pregăteşte un proiect care să ne permită să preluăm apa din conductele unei societăţi comerciale private din zona Fieni (…). Ar trebui o conductă de o lungime de 3 km pe care să o realizăm cu suportul financiar al Consiliului Local şi al Consiliului Judeţean. M-am angajat faţă de domnul primar că voi acorda şi un sprijin financiar pentru realizarea acestui proiect, precizându-vă de la început că apa de acolo este mai bună decât cea din lac din punct de vedere calitativ; sigur, fiind brută, necesită şi aceea prelucrare prin Compania de Apă”.

baraj-12

              Biroul de Presă al Consiliului Județean Dâmbovița

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 2 ganduri despre “CJD şi Compania de Apă curaţă mizeria din barajul de acumulare, în zona de alimentare a CATD

 • 4 noiembrie 2016 at 20:36
  Permalink

  trebuia sa o faca de mult Dragarea albiei din bazin si tot nu este deajuns! problema este focarul necontrolat in sistem si crearea de conditii septice cu ajutorul programului (ue) investitii la maxim ! nu in toate inventiile cu politruci pusi in funtii ce fac biscuiti de beton si banci din carton!

  Reply
 • 4 noiembrie 2016 at 18:33
  Permalink

  Niste ordinari, mi se face scarba doar cand vad aceasta POZA

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro