CJD: Banca Mondială clasifică Județul Dâmbovița ca având cel mai mare potențial de dezvoltare din România

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a anunţat, astăzi, printr-un comunicat de presă că în urma unei analize realizate de specialiștii Băncii Mondiale, județul Dâmbovița este clasificat ca având cel mai mare potențial de dezvoltare dintre județele din România. Realizatorii analizei, Marcel Heroiu şi Marius Cristea, în calitate de specialişti seniori în dezvoltare urbană şi regională, au fost prezenţi la Târgovişte.

Întâlnirea de astăzi desfășurată la sediul CJD a avut loc ca urmare a unei analize realizate de specialiștii Băncii Mondiale care clasifică Județul Dâmbovița ca având cel mai mare potențial de dezvoltare dintre județele din România. Dezbaterea a vizat identificarea posibilităţilor menite să armonizeze transpunerea nevoilor de dezvoltare a judeţului în obiective reale de investiţii în varii domenii de interes local, care să deservească soluţionării principalelor probleme economice sau sociale înregistrate la nivelul judeţului. Preşedintele Alexandru Oprea a precizat că Judeţul Dâmboviţa are ca priorităţi atât investiţiile majore în domeniul infrastructurii rutiere – privite ca factori esenţiali pentru deschiderea judeţului către investitori şi agenţi economici importanţi, cât şi crearea de locuri de muncă ca urmare a stabilirii acestor factori în regiune. Există interes şi pentru proiectele de dezvoltare din domeniul infrastructurii educaţionale, turistice, sociale sau a celei de apă şi canal”, se arată în comunicatul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Reprezentanţii Bancii Mondiale au venit în Dâmboviţa şi în 2011, când banca a urmărit stadiul derulării proiectului de cadastrare gratuită a proprietăţilor din comunele Corbii Mari şi Vulcana Băi, susţinuţă financiar de către instituţie.

INFORMAŢII de BACKGROUND

Banca Mondială este o bancă susținută cu finanțări internaționale care oferă asistență financiară și tehnică țărilor sărace. Grupul Băncii Mondiale este o instituție formată din alte cinci instituții financiare internaționale, și anume:

 • Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare – BIRD (International Bank for Reconstruction and Development)
 • Corporația Financiară Internațională – IFC (International Finance Corporation)
 • Asociația Internațională de Dezvoltare – IDA (International Development Association)
 • Agenția de Garantare Multilaterală a Investițiilor – MIGA (Multilateral Investment Guarantee Agency)
 • Centrul Internațional de Reglementare a Diferendelor din Domeniul Investițiilor – ICSID (International Center for Settlement of Investments Disputes).

Termenul generic de Banca Mondială se referă în principal la BIRD și IDA, iar proiectele principale de finanțare se derulează prin IBRD. Statele Unite sunt principalul acționar și finanțator al Băncii Mondiale.

 


ValerianaGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 2 ganduri despre “CJD: Banca Mondială clasifică Județul Dâmbovița ca având cel mai mare potențial de dezvoltare din România

 • 8 februarie 2017 at 11:42
  Permalink

  Sa inteleg ca PSD-ul care a avut puterea intre 1990-2008 si 2012-2017 (adica 23 ani) si-a batut joc de cel mai mare potential de dezvoltare al Romaniei de dupa 89? Atunci cum de a ajuns “poporul dambovitean” sa voteze cu mic cu mare pe groparii potentialului? De ce oamenii mai tineri pleaca sau lucreaza in afara judetului? Domnilor, faceti o analiza mai serioasa. Nu toti “punem botul” la tot felul de afirmatii. Nu toti ne intoxicam cu Antena3 si RTV!!!

  Reply
 • 7 februarie 2017 at 11:42
  Permalink

  Are potential dar nu vrea.:))

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro