Cimitirul Central se extinde pe terenul cumpărat de la o societate aflată în insolvență

Cimitirul Central din municipiul Târgoviște se extinde! Este vorba de o suprafață de aproximativ  5500 mp, care a fost achiziționată de Primăria Târgoviște de la SC SOMECO, o societate aflată în insolvență. Și cum terenul respectiv se găsește în imediata vecinătate a Cimitirului Central, în momentul de față se execută lucrările ,,primare’’ de extindere.  După finalizarea acestora, Cimitirul Central își va mări capacitatea cu câteva zeci sau chiar sute de locuri de veci,  lucru care va permite municipalității târgoviștene să câștige timp până la amenajarea unui nou cimitir al orașului, de care este mare nevoie având în vedere ritmul crescut al deceselor.  Nu de alta, dar celelalte două cimitre ale orașului sunt pline, respectiv Cimitirul Simuleasa este închis încă din 2008, iar Cimitirul Suseni se apropie cu pași repezi de închidere, deși au mai existat și aici două operațiuni de extindere.

,,E vorba de o extindere de circa  5500 mp a Cimitirului Central și am început deja lucrările primare. La momentul de față ceva locuri de veci mai sunt la Cimitirul Central, dar vrem să ne pregătim din timp și am achiziționat  o bucată de teren de la fosta societate SOMECO, care a intrat în insolvență, pe care vrem să-l amenajăm. Nu știm, la momentul de față, câte locuri vor fii. Vom știi exact după ce vom sistematiza, după ce vom crea aleile, atunci vom putea să ne dăm seama cam câte locuri de înhumare vom avea în plus la Cimitirul Central. Este o gură de exigen pentru o perioadă de timp, pentru că Cimitirul Simuleasa este închis din anul 2008, acolo se înhumează numai cei care au locurile, persoane din familiile respective. La Cimitirul Suseni, noi am mai făcut o extindere, cam pentru 100 de locuri, dar este aproape ocupat, pentru că mai sunt circa 30 de locuri acolo… și cam astea sunt toate. Oricum suntem într-o continuă evaluare a locurilor de veci, pentru că noi încă nu am făcut treaba aceasta, ca oamenii să-și piardă locurile de veci, dar cei care nu-și plătesc taxele… îi notificăm, îi atenționăm și oamenii vin și plătesc. Însă există și varianta aceasta, ca cei care nu vin și nu-și plătesc, unde sunt morminte părăsite, să le redistribuim… În cimitirele administrate de noi,  Direcția de Salubritate a Primăriei Târgoviște, avem iluminat public, ce nu a fost niciodată, de 30 de ani, alei, oameni permanenți care asigură curățenia și paza, coșuri de gunoi, băncuțe…  Eu zic că ne-am organizat, cât de cât, și lucrurile arată chiar civilizat, la momentul acesta, în toate cimitirele orașului ’’, a declarat Dan Badea, directorul Direcției de Salubritate din cadrul Primăriei Târgoviște.

Potrivit acestuia, taxele percepute de municipalitate pentru locurile de veci sunt în jur de 100 de lei/7 ani și 520 lei/25 de ani, cu mențiunea că taxa de 520 lei îi dă dreptul celui care concesionează să-și construiască o criptă, să-și amenajeze locul de veci. Concesiunea de 100 lei îi dă dreptul concesionarului doar la amenajarea unei simple borduri.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro