Băleni și Braniștea s-au înscris în programul “Adoptă un sat”! Vezi ce pot câștiga comunitățile locale

33 de comune din județele Argeș, Dâmbovița, Prahova şi Vâlcea s-au înscris în programul Antreprenorești – Adoptă un sat program prin care Romanian Business Leaders își propune să sprijine zece comune din România prin strategii de dezvoltare pentru perioada 2017 – 2020. La conferința Antreprenorești din 14 iunie de la Pitești, s-au înscris în program 2 participanți dâmbovițeni din Băleni și Braniștea.

Criteriile de participare în programsunt: proximitatea față de București, curba demografică – numărul tinerilor să fie în media demografică a țării –, potențialul economic local și interesul liderilor locali pentru proiect. După o selecție preliminară a localităților înscrise, urmează turul comunităților, în perioada 20 iunie – 19 august, și selecția finală.

Pentru câștigători, planurile vor include de la direcții de finanțare, consultanță juridică, consultanță de marketing și management, la organizarea de schimburi de experiență între sate, facilitarea de piețe de desfacere și programe de educație pentru conștientizarea și valorificarea resurselor.

Programul Antreprenorești – Adoptă un sat! pornește de la observația că, în mediul rural, există oportunități și resurse care nu sunt utilizate. De multe ori, resursele locale nu sunt conștientizate sau nu există capacitatea instituțională (training, informații, acces la oportunități, spirit antreprenorial) pentru a le valorifica. În alte cazuri, actorii relevanți din comunitățile locale nu cooperează sau nu pot accesa instrumente financiare adecvate pentru a valorifica potențialul satului românesc.

Antreprenorești propune un model de dezvoltare economică și socială în mediul rural, pornind de la nevoile reale ale comunităților și de la resursele existente. Membrii RBL propun ca soluție un Minister al Satului care să trateze satul dintr-o perspectivă integrată: supravegherea lanțului de retail alimentar, managementul resurselor naturale și promovarea satului românesc.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro