Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3655
29-11-2021

40 de miliarde cheltuite la Finta, iar oamenii trec podul peste o improvizaţie

Celebrul pod de la Finta e tot mai afectat pe zi ce trece, unul din piloni fiind aproape de prăbuşire. Ploile abundente pun tot mai mult în pericol investiţia Consiliului Judeţean care a durat 10 ani, a ţinut 6 luni şi a costat 40 de miliarde de lei vechi, dar care a fost inaugurată cu fast de Adrian Tuţuianu şi primarul incompatibil al Fintei Florentin Oprea, în octombrie anul trecut, ca cea mai importantă realizare de acest gen din judeţ. În mai, circulaţia a fost oprită din cauza avariilor importante la rampa obiectivului. Chiar şi o parte din carosabil s-a prăbuşit în albia râului.

pof finta front

Cei mai afectaţi sunt localnicii care au foarte multe terenuri dincolo de pod, pe malul celălalt al râului  şi la care nu mai pot ajunge. Lucrările pentru ridicarea podului şi ploile abundente au adâncit albia rîului, aşa că oamenii nu pot trece cu maşini sau utilaje prin apă. Podul metalic care era folosit înainte de inaugurarea noului pod a fost demolat. Acum, oamenii beneficiază pentru moment de clemenţa unui patron al unei exploataţii de agregate minerale care le permite accesul pe propietatea lui, aici fiind un loc prin care râul poate fi traversat fără pericol. Nu se ştie însă cât îi ca suporta patronul pe localnici, care au de cărat toată producţia de pe malul celălalt.

Cei care merg pe jos se aventurează pe pod. O perioadă şi-au pus viaţa în pericol traversând câţiva metri peste un strat subţire de asfalt care abia se mai ţinea. De câteva zile a fost realizată o improvizaţie din teavă şi scândură peste care se poate realiza un acces pietonal.

pod finta(explicaţie foto – fâşia de asfalt peste care se aventurau oamenii să treacă podul, în lipsa unei alternative)

Podul a fost realizat de SCLDP, societate care aparţine Consiliului Judeţean. Se pare că în cauză a existat şi  o eroare de proiectare, nefiind prevăzute apărări de mal. Deocamdată, Consiliul Judeţean nu a început lucrările de reparaţie, deşi se impune rezolvarea rapidă a situaţiei în interesul locuitorilor comunei, una eminamente agricolă.

Distribuie:

2 thoughts on “40 de miliarde cheltuite la Finta, iar oamenii trec podul peste o improvizaţie

  1. a inceput lucrarea la pod de 10 ani si de vina este tutuianu.ba’ da-l dracu si pe tutuianu asta.ce e rau a facut el ce e bine a facut popescu puisor.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media