Ziua a II-a a festivalului „Dracula” a adunat numeroși localnici și turiști care “au pășit” în Evul Mediu

Duminică, de la ora 18:30, în cadrul festivalului Dracula, a avut loc parada medievală „Solie la Turnul Cetății”, pornind de la Teatrul Tony Bulandra, pășind pe Calea Domnească, ca în final sa ajungă la Complexul Muzeal”Curtea Domnească”, acolo unde a și continuat spectacolul. La ora 19:30, cei prezenți au avut parte de un moment solemn care a reprezentat înmânarea soliei, ca după sa se bucure de muzica vocal instrumentală a formației Huniadi Cantores și Cimpoierii de Transilvania.

Spectacolul istoric, produs de Goldstone film, intitulat”Vlad Țepeș-răzbunarea” a fost acompaniat de cascadori, efecte speciale și o demonstrație cu dresură de cai.  La final, sub aceeași atmosferă, spectacolul a fost finalizat  de trupa Piro.

Centrarea evenimentului în preajma zilei de 17 iunie nu este întâmplătoare, avându-se în vedere legătura dintre celebra confruntare denumită de unii istorici”atacul de noapte” dintre Vlad Tepeș și Mohamed al II-lea din 17 iunie 1462,de lângă Târgoviște.

Evenimentul, ajuns la cea de-a VI-a ediție,  a fost organizat de către Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Târgoviște.

 


Valeriana heidelbergcement
Iohanis

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro