UPDATE! DILEMA S-A REZOLVAT!! Maşina MAI de campanie este a fostei poliţii a animalelor.

 

În această seară, la câteva sute de metri de sediul PSD Dâmboviţa, de unde a fost ridicat pentru audieri deputatul Ion Stan, era parcată o Dacia Logan, de campanie, cel puţin surprinzătoare. Maşina atrage atenţia nu atât prin afiseşele care îndeamnă la votarea candidatului, ci prin numărul de înmatriculare: B 994 MAI. La fel de surprinzătoare sunt şi fotografiile făcute  după lăsarea întunericului. Dacă la lumina zilei Loganul cel alb pare unul obişnuit, bliţul aparatului arată că maşina a fost colantată în stilul celor folosite de minister.

La dilema noastră se mai adaugă şi faptul că la nivelul întregii ţări 1528 de combinatii de numere pentru îmnatriculare sunt interzise. Printre acestea se numără combinaţiile care au fost restricţionate pentru uzul propriu al unor instituţii: Poliţia Română (POL), Camera Deputaţilor (DEP), Senat (SNT), Serviciul Roman de Informaţii (SRI) sau Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). Regulamentul de aplicare a Codului Rutier stipuleaza că persoanele care deţin vehicule înmatriculate cu numere restricţionate ulterior pot utiliza în continuare numerele în cauză, dar numai până la înstrăinarea vehiculului, lucru exclus în cazul de faţă pentru că formula cu trei numere înainte de combinaţia de trei litere este relativ nouă, datorată numărului mare de maşini din capitală. Iar dacă, să presupunem că ministerul ar fi vândut autovehicolul, noul proprietar nu mai putea păstra acest tip de număr.

Cum noi nu putem trage o concluzie logică, aşteptăm o explicaţie oficială în acest caz! Dacă este a ministerului de ce e în campanie, iar dacă este a unei persoane fizice, de ce are număr de înmatriculare restricționat?

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro