Un pas important: Renault Tehnologie Roumanie a inaugurat staţia de pre-epurare a Centrului Tehnic Titu

Construită pe un teren de circa 2500 m2, staţia tratează apele înainte de a fi trimise către staţia de epurare a oraşului Titu. Acest proces este continuu, calitatea apelor evacuate din staţia de pre-epurare fiind monitorizată în permanenţă pentru a se încadra în valorile limită impuse de legislaţia specifică de protecţie a mediului. Staţia are actualmente o capacitate de 360 m3 de apă pe zi.

RTR a investit aproximativ 350.000 euro în realizarea staţiei de pre-epurare, iar suma totală alocată protecţiei resurselor de apă în perioada 2008-2012 pe perimetrul Centrului Tehnic Titu se ridică la 2 milioane de euro.

 

RTR sărbătoreşte Ziua Internaţională a Mediului la Titu
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului, RTR continuă seria acţiunilor eco-sociale  menite să promoveze şi să dezvolte conştiinţa de mediu în rândul comunităţii locale. Astfel, în 2012, RTR va dona 18 containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor şi 8 prese pentru peturi, ce vor fi amplasate în şcolile şi liceele din Titu. De asemenea, reprezentanţii RTR vor susţine prezentări în instituţiile de învăţământ din Titu despre importanţa colectării selective, încurajând copiii şi adolescenţii să recicleze deşeurile şi să protejeze astfel, prin gesturi simple, mediul înconjurător. Totodată, având în vedere numărul mare de cereri primite de centrul de închiriere biciclete din parcul oraşului Titu, RTR va dona încă 15 biciclete pentru adulţi pentru a fi folosite de locuitorii din Titu în sistem de închiriere gratuit.

Acţiunile organizate cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului din acest an continuă demersurile eco din anii trecuţi: educarea copiilor din două şcoli din Titu pe teme de mediu şi punerea la dispoziţia acestora de containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor de hârtie şi plastic (2009), amenajarea unor spaţii de joacă şi spaţii verzi în grădiniţele din satele Sălcuţa şi Plopu (2010), încurajarea mobilităţii durabile prin oferirea de biciclete comunităţii locale din oraşul Titu (2011). 

Prin aceste acţiuni, RTR confirmă angajamentul său atât faţă de mediul înconjurător, cât şi faţă de comunitatea locală din Titu şi judeţul Dâmboviţa.

 

 

Centrul Tehnic Titu şi mediul înconjurător

Pe toată durata construcţiei Centrului Tehnic Titu, şantierul a respectat cu stricteţe normele naţionale şi europene privind protecţia mediului înconjurător. La fel ca toate celelalte locaţii industriale ale Renault, Centrul implementează un sistem de management al mediului foarte exigent şi va solicita certificarea ISO 14001 în 2012.

De asemenea, în diferite părţi ale centrului şi mai ales în zona pistelor de încercare, a demarat deja plantarea a peste 80.000 de arbori.

Centrul Tehnic Titu

Inaugurat pe 15 septembrie 2010, Centrul Tehnic Titu are ca misiune realizarea de teste pentru vehicule şi organe mecanice concepute de birourile de proiectare ale Grupului Renault. Centrul cuprinde bancuri de încercări, destinate vehiculelor întregi şi componentelor, dar şi zece tipuri de piste, cu o lungime de peste 30 de km, pentru a analiza comportamentul vehiculelor.

 

Renault Technologie Roumanie, centru de Inginerie Regională al Renault

RTR este al doilea centru de inginerie al Renault şi singurul centru de inginerie auto din Europa de Est. RTR are ca misiune principală dezvoltarea de proiecte vehicul şi de mecanică fabricate în uzinele din regiunea Europa de Est şi Mediterană, în special produsele din gama Entry.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro