Uite legea picnicului, nu e legea! Până la noi ordine, de 1 mai românii pot încinge liniştiţi grătarele!

Distribuie:

De 1 Mai spaţiile verzi vor putea fi luate cu asalt fără  probleme, deoarece deocamdată legea picnicului nu se aplică. Chiar dacă legea este gata, nu există o hartă oficială cu locurile unde se poate ieşi la un grătar. Aşa că, angajaţii de la Mediu îi vor amenda doar pe cei care lasă în urma lor mizerie sau fac focul în pădure.

Actul normativ, în jurul căruia au apărut numeroase controverse, prevede amenzi usturătoare pentru cei care calcă în picioare la propriu natura. Astfel, cei care iau parte la picnicuri au obligația de a arunca gunoaiele selectiv în locuri special amenajate. Cei care nu respectă acest lucru riscă să fie sancționați cu o amendă cuprinsă între 200 si 2.000 de lei. Focul va fi aprins doar în locurile special amenajate și nu se va lăsa nesupravegheat, amenda aplicată pentru nerespectarea acestor obligații se ridică la 3.000 de lei. O amendă cuprinsă între 300 si 3.000 de lei este prevăzută pentru cei care nu păstrează liniștea în locurile destinate picnicurilor, dar și pentru cei care aruncă pe jos mucuri de țigară.

Anual, peste patru sute de tone de PET-uri şi două sute de tone de deşeuri menajere rămân în urma grătarelor de la sfârşit de săptămână. Până la sfârşitul lunii mai, primăriile din toată ţara trebuie să trimită la Ministerul Mediului lista cu toate spaţiile special amenajate pentru picnic.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro