Țuțuianu e la un vot de majoritate în CJD! Urmează alte negocieri, altă ședință!

A patra ședință de CJD pe subiectul rectificărilor bugetare a fost soldată cu un eșec, de data această din lipsă de cvorum. Gazeta Dâmboviței explica ieri într-un material cum se fac socotelile la nivelul consiliului și lupta care să dă pe sprijinul independenților.

ȚUȚUIANU ARE NEVOIE DE 18 OAMENI! LUPTA SE DĂ PE INDEPENDENȚI!

În această dimineață, Adrian Țușuianu a strâns 16 cosilieri: cei 11 ai PSD și 5 independenți (Gheorghe Ivan, Adrian Dumitru, Mihail Trifan, Vasile Moise și Ioan Ferariu), plus domnia sa. Adică 17. În sală a fos prezent și Claudiu Mănescu, următorul consilier care ar trebui validat. Gazeta Dâmboviței dezvăluia de ieri că PSD va opta pentru validarea lui Mănescu, chiar dacă acesta este funcționar public, urmând ca ulterior acesta să se decidă în termenul legal dacă va rămâne sau nu în for.

Ca urmare a acestui blocaj președintele CJD a convocat o nouă rundă de negocieri la ora 18:00 și o altă ședință la ora 19:30. Și în această dimineață au existat cu grupul celor 5 independenți. Președintele CJD a spus că la propunerea lui Ferariu și Trifan a decis să aloce dintr-un fond de rezervă, sume suplimentare în câteva localități conduse de PDL. Printre acestea Târgoviște, Răcari, Fieni, Dragodana. Sumele sunt cele propuse de PDL și publicate în exclusivitate de Gazeta Dâmboviței.

FOTO EXCLUSIV – IATĂ CUM VOR CONSILIERII ACL SĂ ÎMPARTĂ BANII PENTRU PRIMĂRII

Până la deblocarea situație, Adrian Țuțuianu a anunțat că în conformitate cu prevederile legale a dispus prin decizie a președintelui CJD alocarea, din bugetul instituției unei sumei  care va ajunge SCLDP și la alți furnizori. de asemenea, Țuțuianu a precizat că va solicitate Direcției de Finanțe ca aceasta să facă alocarea sumelor din impozitul pe venit pentru ca primăriile să fie alimentate măcar cu aceste sume.

Este pentru prima dată în mandatul președintelui Țuțuianu când acesta întâmpină asemenea probleme la promovarea hotărârilor care țin de bugetul CJD sau al primăriilor județului. Liderii ACL anunțaseră printr-un comunicat de presă că nu vor participa la ședința din această dimineață.

vladu iulian ludovic orbanNoua majoritate creată în Consiliul Județean Dâmbovița în jurul Alianței Creștin Liberale nu participă la ședința extraordinară convocată de președintele Adrian Țuțuianu, în această dimineață, și nici la așa-zisele negocieri anunțate de acesta, în lipsa unei transparențe care trebuia deja dovedită. Forțarea procedurilor administrative de către președintele CJD, care  la ședințele de îndată din 14 și 15 octombrie a scos de pe ordinea de zi proiectele privind rectificarea bugetului propriu și repartizarea la bugetele locale ale localităților a influențelor rezultate din rectificarea bugetului de stat, reprezintă o totală lipsă de respect față de dâmbovițeni, dar și față de adversarii politici.

Adrian Țuțuianu trebuie să-și însușească jocul democratic și îi sugerăm să se înarmeze cu răbdare până luni, 20 octombrie, la ora 18.00, când consilierii majoritari ACL și independenți au convocat deja o ședință extraordinară.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița se află, de câteva zile, într-un delir politic fără precedent, proferând amenințări, jigniri și inventând așa-zise acțiuni de șantaj asupra sa. Toate aceste manifestări disperate pe care le desfășoară, fără teama de penibil, în spațiul public ne determină să considerăm că, la acest moment, nu dispune de suficientă luciditate și maturitate politică pentru o dezbatere corectă și normală privind alocarea de fonduri publice către proiectele importante de dezvoltare a județului.

 

 

 

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro