Mâine, ședință CJD! Țuțuianu are nevoie de 18 oameni! Lupta se dă pe independenți!

Adrian Țuțuianu, președintele CJD a convocat mâine, 17 octombrie, de la ora 10:00, o nouă ședință extraordinară de Consiliu Județean. Președintele vrea să valideze un nou consilier în locul lăsat liber de Vasiliu și să treacă rectificarea bugetară și repartizarea banilor pentru localități. 

1.Proiect de hotărâre privind validarea unui mandat de consilier judeţean, pe locul  declarat vacant conform Hotărârii Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr.209/15.10.2014.
Prezintă: Dincă Georgeta – preşedinte comisia de validare
2.Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al judeţului, pe anul 2014.
Prezintă: Igescu Carmen – director
3.Proiect de hotărâre privind repartizarea la bugetele locale ale comunelor, oraşelor  şi municipiilor a influenţelor rezultate din rectificarea bugetului de stat, pe anul 2014.
Prezintă: Igescu Carmen – director

După trei încercări nereușite de a promova aceste hotărâri, singurul calcul care contează este cel matematic. PSD mai are în CJD doar 12 mandate. Teoretic. Practic are 11, unul fiind cel eliberat de Vasiliu. Aici este și problema PSD. În 2012, alegerile la CJD au fost câștigate de alianța PSD – PNL, adică celebrul USL. USL nu mai există, dar efectele lui se resimt. Următorul consilier care ar trebui validat conform listei este Claudiu Mănescu de la PSD. Singura problemă este că Mănescu e funcționar public. PSD ar putea opta pentru un subterfugiu legal: validarea lui pentru 2 săptămâni, adică exact perioada în care legea își permite să te decizi: vrei funcționar public sau vrei consilier județean. Asta pentru a-și păstra cele 12 mandate.

Dacă nu, după Mănescu, următorul pe lista este liberalul Iancu de la Corbii Mari. Validarea sa ar însemna, însă, consolidarea puterii ACL, care a dovedit în ultimele trei ședințe că are majoritate simplă cu o parte din independenți. ACL are acum 14 consilieri.

Lupta politică din CJD se dă așadar pe independenți! Cine are mai mulți independenți, câștigă! 8 consilieri s-au declarat în scripte ca independenți. A fost clar în ultima ședință a forului că Gheorghe Ivan (fost PDL) și Adrian Dumitru (fost PPDD), au fost independenții social democraților. Restul, ai ACL. Între timp, însă, ACL l-a pierdut pe Trifan, despre care se aude că se va alătura independenților social democrați.

Matematic, PSD are nevoie de 18 consilieri de partea sa. 11 îi are din partid. Alți trei independenți nutresc sentimente social democrate, în total 14.  Adrian Țuțuianu trebuie să strângă mâine 18 consilieri pentru a avea cvorum și a ține ședința. Războiul e pe ceilalți 5 independenți:  Ioan Ferariu (fost PDL),  Moise Vasile (fost PDL), Marius Lupoiu (fost PSD), Mihăiță Moldoveanu (fost PSD), Florin Antoniu (fost PPDD).

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:



Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro