TÂRGOVIŞTE: Mişcarea pro Arafat, deturnată de interese politice meschine!

 

Câteva zeci de manifestanţi pro Arafat s-au strâns vineri seară în Piaţa Tricolorului din Târgovişte. Manifestările de la Târgovişte s-au dorit similare celor din celelalte mari oraşe ale ţării, generate de nemulţumirile faţă de demisia lui Raed Arafat din funcţia de secretar de stat al Ministerului Sănătăţii şi de proiectul noii legi a sistemului sanitar.

La Târgovişte s-a dat mobilizarea pe site-urile de socializare şi telefonic. Manifestarea a fost anunţată pentru ora 22:00 când deja câteva zeci de persoane erau strânse în Piaţa Tricolorului din faţa Prefecturii Dâmboviţa. Din cauza nemulţumirii publice generate de noul proiect al legii sănătăţii, Traian Băsescu a dispus retragerea lui din dezbatere publică.

Pentru ca manifestarea să nu degenereze au fost mobilizate trupe ale Jandarmeriei târgoviştene şi poliţia comunitară, dar şi echipaje de ambulanţă care pot interveni în orice clipă pentru acordarea primului ajutor în cazul unor eventuale incidente. Manifestanţii au scandat lozinci antiprezidenţiale.

UPDATE 23.05

Între timp, din cauza unora dintre participanţi, cunoscuţi activişti politici, manifestarea a degenerat într-una cu tentă politică locală, fără a mai avea vreo legătură cu mişcarea de susţinere a lui Raed Arafat. Mulţi dintre cei prezenţi nici măcar nu ştiau de ce se află acolo, iar printre manifestanţi puteau fi, uşor, recunoscuţi membri ai partidelor politice aflate în opoziţie.

Printre protestatari au fost prezenţi mai mulţi politicieni din USL Dâmboviţa, precum  senatorul Adrian Ţuţuianu şi preşedintele PNL Dâmboviţa, Gabriel Grozavu, fiecare dintre ei precizând că au venit la miting la chemarea tinerilor care au initiat mişcarea,,,în calitate de cetăţean”.
După aproximativ două ore protestatarii au părăsit Piata Tricolorului. Mitingul nu a fost legal organizat, motiv pentru care jandarmii şi vor sancţiona pe organizatori conform legii 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.
UPDATE- 14 ianuarie

În urma acţiunii de la Târgovişte, PDL Dâmboviţa a remis presei locale următorul comunicat de presă:

“PDL Dâmboviţa semnalează fapte deosebit de grave petrecute, în această seară, în Piaţa Tricolorului din Târgovişte, în faţa sediului Prefecturii şi în centrul oraşului Găeşti, fapte generate, din păcate, de oameni politici iresponsabili!

Profitând de starea de fapt din capitală, unde, la acest moment, are loc un miting în faţa Palatului Cotroceni, mai mulţi lideri USL dâmboviţeni au instigat la revoltă membrii şi simpatizanţii, cu scopul deplasării lor spre Bucureşti. Acţiunea a fost orchestrată de liderul PNL Dâmboviţa, Gabriel Grozavu şi senatorul PSD Adrian Ţuţuianu. Aceştia au trimis mesaje în teritoriu prin care instigă populaţia la revoltă. Lor li s-au alăturat şi alţi membri social – democraţi printre care consilierul municipal Teodor Vasiliu şi Dorinel Staicu, purtător de cuvânt al PSD Târgovişte.

PDL Dâmboviţa trage un semnal de alarmă asupra consecinţelor pe care le poate avea acest gen de comportament lipsit de orice judecată dreaptă şi, mai mult decât atât, se delimitează ferm de acţiuni care nu pot naşte decât acte de vandalism şi violenţă.

Totodată, PDL Dâmboviţa face apel la liderii USL din plan local să dea dovadă de responsabilitate şi să nu-şi uite rolul de persoane publice puse în slujba oamenilor, nu în slujba manipulării prin metode ordinare, la limita legalităţii.”

 

UPDATE 15 ianuarie

Peste 70 de cetăâeni din Tărgovişte au  protestestat şi  duminică seară în ,,Piaţa Tricolorului” din municipiu, într- un miting împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc, manifestarea, fără autorizaţie desfăşurându-se în faâa clădirii Prefecturii şi Consiliului Judeţean Dâmboviţa, sub supravegherea jandarmilor. Manifestanţii scandau ,,Nu vă fie frică, că Băsescu pică”, ,,Ieşi afară, javră ordinară”, ,,Hai Băsescu, după Ceauşescu”,,,Jos guvernul”, ,,Jos dictatura” si ,,Jandarmii sunt cu noi”. Este a treia seară cănd tărgoviştenii protezează în Piaâa Tricolorului împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a guvernului Boc, manifestările precedente, şi ele neautorizate âncheindu-se fără incidente.

Foto: Gazeta Dâmboviţei

 

 

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro