Și copiii mint, și prefectul minte, numai furnizorul de mere spune adevărul!

         Am primit ieri un drept la replică al Consiliului Județean Dâmbovița, pe care îl puteți citi mai jos,  asumat cei drept  doar de biroul de presă al instituției. În mod normal nu am comenta un drept la replică fiind vorba de  libertatea de exprimare pe care noi o respectăm, dar și de bunul simț în a accepta și opiniile celor care cred și se exprimă altfel decât tine.

         Doar că două lucruri nu pot rămâne necomentate!

1. Zice CJD așa: Nu avem informații certe despre proveniența mărului din imagine însă, mizând pe buna dumneavoastră credință….  Adică, CJD ar cam pune la îndoială că mărul provine din Școala amintită sau cu alte cuvinte acuză un copil că ar cam minți, doar pentru că niște factori de răspundere, din motive foarte bine cunoscute și la CJD, se tem să facă sesizări cu privire la acest program. Nu știu ce minte trăitoare în Teoria Conspirației își închipuie că un copil de 9 ani a luat din altă parte un măr stricat ca să facă rău unei firme! Și totuși…

2. Tot CJD afirmă: Facem precizarea că furnizorul de fructe, SC LIDO GÂRBEA SRL distribuie fructe proaspete(mere) încă din anul 2010, iar în toată această perioadă nu au existat sesizări cu privire la calitatea fructelor. O amnezie cel puțin interesantă, nu numai din punct de vedere medical. Cum nu avem informații certe despre cine a uitat de problemele în desfășurarea programului, mizând pe buna dumneavoastră credință….  amintim Consiliului Județean  doar două situații, semnalate de presa centrală, doar pentru “frumusețea faptului” că ele au avut loc în bazinul pomicol dâmbovițean. Plus că ambele exemple alese sunt din mandatul altui președinte CJD, tot pentru a nu mai fi acuzați de atacuri politice.  În presa locală au curs, însă, râuri de exemple cu problemele programului.

 mere stricate voinesti

mere stricate pietrari

Iată și dreptul la replică al CJD:

Către

Cotidianul județean online Gazeta Dâmboviței

 

În atenția doamnei Crina Zamfirescu, redactor-șef

                     

Consiliul Județean Dâmbovița solicită acordarea următorului

DREPT LA REPLICĂ

 

         În urma informațiilor apărute în publicația dumneavoastră, referitoare la faptul că într-una dintre unitățile de învățământ târgoviștene au fost distribuite în cadrul Programului ”Lapte, corn, măr”, fructe ce nu corespundeau din punct de vedere calitativ, facem următoarele precizări:

  1. Consiliul Județean Dâmbovița nu a primit nicio sesizare referitoare la calitatea fructelor din partea niciunei unități de învățământ;
  2. Fructele au fost recepționate calitativ și cantitativ de unitatea școlară la care s-a făcut referire în presă;
  3. Fiecare cutie distribuită conține un număr de 100 de mere și, suplimentar, 5 mere/cutie; Merele care nu corespund calitativ sunt oprite de la consum și sunt restituite furnizorului, iar în ziua următoare sunt înlocuite în limita merelor distribuite suplimentar în fiecare cutie;

Nu avem informații certe despre proveniența mărului din imagine însă, mizând pe buna dumneavoastră credință, am notificat atât furnizorul cât și depozitarul în sensul respectării prevederilor contractuale și s-a dispus, la nivelul instituției noastre, verificarea de către o echipă mixtă (DSP, OPC, IȘJ și CJD) a situației de la instituția de învățământ.

Facem precizarea că furnizorul de fructe, SC LIDO GÂRBEA SRL distribuie fructe proaspete(mere) încă din anul 2010, iar în toată această perioadă nu au existat sesizări cu privire la calitatea fructelor.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Dâmbovița

       Îi asigurăm pe reprezentanții CJD că mărul provine exact de unde am scris și că nu este primul sau singurul care nu respectă calitatea impusă de program. Poate a deranjat faptul că am dus mărul la conferința PSD de joi dimineață, pentru a fi transmis mai departe. Păi nu guvernează PSD local și național și poate lua măsuri pentru rezolvarea situațiilor? Cui era să îl ducem?

mere coresimar psd

        În plus, am cerut Inspectoratului Școlar să ne spună care este situația în județ. Conform inspectorului general Sorin Ion, în această săptămână, după ce a transmis școlilor o adresă în care li se spune că pot sesiza și Inspectoratul, nu numai CJD, cu privire la problemele programului lapte- corn – măr, au apărut 5 sesizări.

       Avem curiozitatea dacă și Prefectul Ion Marinescu a primit și el un drept la replică din partea biroului de presă al CJD, după ce spus în ședința Colegiului Prefectural  că are sesizări despre mere stricate într-o școală din Moreni (fotografia este pusă la dispoziție chiar de prefect).

mere stricate 2

         Merele care sunt date copiilor în acest program trebuie să fie: întregi, sănătoase, spălate, curate, fără atacuri străine vizibile, fără urme de boli și dăunători, fără umiditate excesivă, fără miros sau gust străin, așa cum explica acum ceva ani Ion Oprea, președintele  Asociației Pomicultorilor din Dâmbovița. Păi așa să fie!

CTEȘTE și: CE FIRME A ALES CJD SĂ-ȘI BATĂ JOC DE ELEVI ÎN CADRUL PROGRAMULUI LAPTE- CORN- MĂR!


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro