89 de dâmbovițeni, arestați de la începutul acestui an

COMUNICAT DE PRESĂ

Poliţia dâmboviţeană vă informează:

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa funcţionează Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, subunitate ce are ca atribuţii garantarea respectării drepturilor şi asigurării pazei persoanelor private de libertate, precum şi escorta acestora către instituţiile abilitate.

Programul de vizite al persoanelor depuse şi încarcerate în acest centru este reglementat prin Ordinul Ministerului Justitiei nr.2714/C/2008 privind durata şi perioada vizitelor, greutatea şi numărul pachetelor, precum şi categoriile de bunuri ce pot fi primite, cumpărate, păstrate şi folosite de persoanele aflate în executarea pedepselor privative de libertate .

La nivel judeţean, programul de vizite este următorul:  În fiecare zi de marţi sau joi,  în intervalul orar 08:00-15:30.

Potrivit prevederilor Ordinului Ministerului Justitiei nr.2714/C/2008,persoanele arestate preventiv şi cele condamnate pentru care nu s-a stabilit regimul de executare al pedepsei, beneficiază de 4 vizite/lună.

Minorii şi femeile gravide ori care au născut, pentru perioada în care îngrijesc copilul în locul de deţinere, beneficiază de 8 vizite/lună.

De asemenea, persoanele private de libertate pot primi lunar pachete cu produse alimentare în greutate de maximum 10 kilograme, la care se poate adăuga o cantitate de maximum 6 kg de fructe şi legume, 20 litri apă minerală şi/sau băuturi răcoritoare.  Pachetul se primeşte cu ocazia efectuării uneia dintre vizite.

De la începutul anului şi până în prezent, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dâmboviţa au fost întroduse pe bază de ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore 156 de persoane, dintre care, faţă de 89 s-a luat măsura arestării preventive.

 

 

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro