Seminar Internaţional pe Oportunităţi de dezvoltare şi finanţare, în Bucegi. Ambiţii: „Nordul judeţului va deveni noua Elveţie a Estului”

O nouă încercare de atragere a investitorilor trăini are loc zilele acestea în partea de nord a judeţului nostru, la Peştera, unde, astăzi şi mâine, se desfăşoară, la iniţiativa societăţii Lacticabras, un seminar internaţional, la care participă reprezentanţi ai instituţiilor publice din România, Spania şi Belgia, dar şi reprezentanţi din mediul privat.

Din judeţul nostru, au fost prezenţi astăzi, în prima zi a seminarului, alături de conducerea CJD, preşedintele Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinţii Ioan Marinescu şi Gabriel Grozavu, senatorul Valentin Calcan, primarii localităţilor Moroieni şi Pietroşiţa, deputatul Ionuţ Săvoiu şi Ionuţ Lăscaie, directorul Centrului Judeţean de Cultură, profesorii Universităţii Valahia, Ion Cucui şi Felix Goldbach, Daniel Comăniţă, administrator SC Lacticabras Dacom SRL, preşedintele Fundaţiei Ruralia, prof.Radu Negoescu, şi arhitectul şef al judeţului, Dumitru Barbu. Au răspuns invitaţiei de a participa la eveniment preşedintele Asociaţiei Firmelor Spaniole din România, Carlos Sany, preşedintele Camerei de Comerţ Castellon, Maria Dolores Guillamon.

Preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu, le-a prezentat invitaţilor oportunităţile de dezvoltare şi finanţare în judeţul nostru şi proiectele aflate în pregătire sau în derulare, printre acestea reabilitarea zonei Padina Peştera, iar oaspeţii spanioli au prezentat, la rândul lor, proiecte importante şi planuri de dezvoltare din regiunea lor şi au ţinut să precizeze că Spania trăieşte din turism şi că dezvoltarea drumurilor, care prinde contur şi la noi, a fost la ei o prioritate.

Dâmboviţenii nu s-au lăsat mai prejos, arătându-se atât de optimişti încât, Radu Negoescu, preşedintele Fundaţiei Ruralia, a declarat că „Ne mai despart puţini ani de momentul când Nordul judeţului va deveni noua Elveţie a Estului”.

În cadrul întâlnirii de mâine, vor fi lansate şi idei de proiecte propuneri de parteneriate plan de acţiune, iar invitaţii se vor deplasa la Piatra Arsă, pe Platoul Bucegi şi la Institutul de cercetare-dezvoltare a pajiştilor Braşov.

seminar (1) seminar (2) seminar (3)

Citeşte şi

Gabriel Cioacă: Un post de viceprimar al municipiului Târgoviște e liber!

gabriel cioaca purtator de cuvant pnl dambovita

foto: Gabriel Cioacă, purtător de cuvant PNL Dambovita

Peştera Ialomiţei a intrat în reabilitare (FOTO)

pestera ialomitei 2

Profesorul Marius Petrescu (Universitatea Valahia): Ioana Petrescu nu e fiica mea!

ioana petrescu ministrul finantelor marius petrescu universitatea valahiafoto: Ioana Petrescu, ministrul Finantelor

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro