Gabriel Cioacă: Un post de viceprimar al municipiului Târgoviște e liber!

Oricât de suprinzător ar părea, legea 215 îi dă dreptate purtătorului de cuvânt al PNL. Acesta a comentat astăzi într-o conferință de presă informațiile obținute de Gazeta Dâmboviței în privința schimbării parțiale a echipei din fruntea administrației locale.

Gabriel Cioacă crede că la originea discuției (nu a informațiilor noastre) s-ar afla reprezentanții Partidei Romilor, pe care îi sfătuiește să mai citească: “Pentru cei care fac strategii și se gândesc la combinații, bine dacă mă întrebați pe mine chestiunea asta vine din zona Partidei Romilor pentru că ei sunt interesați în momentul acesta să redevină miezul din nucă. Eu le spun să se uite atent pe 215 și să vadă că la Târgoviște e un loc de viceprimar liber. Așa ca idee pentru că nu i strică nimănui să mai pună mâna pe carte din când în când. Restul e cancan!”

Iată articolul din Legea 215 la care face referire

Capitolul III

Art. 82. – (1) În caz de vacanţă a funcţiei de primar, precum şi în caz de suspendare din funcţie a acestuia atribuţiile ce îi sunt conferite prin prezenta lege vor fi exercitate de drept de viceprimar sau, după caz, de unul dintre viceprimari, desemnat de consiliul local cu votul secret al majorităţii consilierilor în funcţie.

(2) În situaţia prevăzută la alin. (1) consiliul local poate delega prin hotărâre, din rândul membrilor săi, un consilier care va îndeplini temporar atribuţiile viceprimarului.

Cu alte cuvinte, atunci când Ciprian Prisăcaru a preluat atribuţiile de primar, s-a vacantat postul său de viceprimar. Dacă opoziţia lui Prisăcaru va citi şi aplica prevederile legii invocate de Cioacă, am putea spune că acesta i-a salvat mandatului democrat liberalului. Rămâne de văzut dacă aliaţii anti0Prisăcaru vor doar viceprimăria sau şi atribuţiile de primar.

Prevederile articolul 82, art 1 şi 2 din Legea 215 au fost aplicate de curând la nivelul municipiului Bacău, unde atunci când unul dintre viceprimari a fost urcat în poziția de primar interimar,  postul sau de viceprimar s-a vacantat și a fost preluat de un alt consilier. (Radu Ababei şi Iulian Stoican, aleşi viceprimari după arestarea lui Romeo Stavarache. Vasile Tescaru ţine locul primarului)

CITEŞTE ŞI: În curând “echipa” mai pierde un membru! 

echipa primaria targoviste

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro