Restricții de luni, 12 octombrie, și în Pucioasa. Masca devine obligatorie

Distribuie:

COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ
DÂMBOVIŢA

HOTĂRÂREA nr. 45/11.10.2020
privind restricţionarea unor activităţi desfăşurate de agenţii economici, precum şi a altor măsuri în domeniul sănătăţii publice pe raza Oraşului Pucioasa, judeţul Dâmboviţa

Având în vedere prevederile:
-art. I, pct. 2, 4, 6 din H.G. nr. 729/2020 pentru modificarea şi completarea anexei nr.3 la HG nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
– Hotărârea C.N.S.U. nr. 47/05.10.2020;
– adresa Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa înregistrată la Instituţia Prefectului-judeţul Dâmboviţa sub nr. 10214/11.10.2020 prin care sunt comunicate ratele de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile;
În considerarea aprobării tacite a proiectului de hotărâre nr. 45, comunicat spre analiză şi dezbatere Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă la data de 11 octombrie 2020,
În temeiul art. 10 din Regulamentul-cadru privind structura organizatorică, atribuţiile, funcţionarea şi dotarea comitetelor şi centrelor operative pentru situaţii de urgenţă, aprobat prin H.G. nr. 1491/2004

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa adoptă prezenta
HOTĂRÂRE:

Art. 1. Alin. (1) Începând cu data de 12 octombrie 2020 se restricţionează, în sensul interzicerii activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, precum şi a activităţilor operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc de pe raza Oraşului Pucioasa.
Alin. (2) Începând cu data de 12 octombrie 2020 se restricţionează organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte de pe raza Oraşului Pucioasa.
Alin. (3) Sunt exceptaţi de la măsura prevăzută de alin. (1) agenţii economici care prepară şi servesc hrană în interiorul localurilor pentru clienţii care sunt cazaţi în propriile hoteluri/pensiuni.
Alin. (4) Sunt exceptaţi de la măsura prevăzută de alin. (1) agenţii economici licenţiaţi în jocuri de noroc care defăşoară activităţi de vânzare şi plasare bilete loto şi loz în plic, îşi pot desfăşura în continuare activităţile cu publicul în măsura în care nu sunt permise folosirea aparatelor şi a jocurilor mecanice din incinta agenţiei.
Art. 2. Începând cu data de 12 octombrie 2020, în intervalul orar 06:00 – 20:00 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie (astfel încât să acopere nasul şi gura) în toate spaţiile publice de pe raza Oraşului Pucioasa (1,81 cazuri/1.000 locuitori).
Obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice revine tuturor persoanelor care au împlinit vârsta de 5 ani.
Art. 3. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din Oraşul Pucioasa va identifica pe raza de competenţă agenţii economici care desfăşoară activităţi de natura celor prevăzute la art. 1 din prezenta hotărâre şi le vor aduce la cunoştinţă dispoziţiile prezentei hotărâri.
Art. 4. Măsurile dispuse la art. 1 şi art. 2 se aplică în toată perioada în care incidenţa cumulată a cazurilor este mai mare de 1,5 la 1.000 de locuitori, dar nu mai puţin de 14 zile de la data instituirii lor.
Art. 5. Prin grija Secretariatului Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, prezenta hotărâre se transmite Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, precum şi primarului Oraşului Pucioasa, în calitate de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

PREŞEDINTELE C.J.S.U. DÂMBOVIŢA
PREFECT,
dr. ing. AURELIAN POPA

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro