Primarul din comuna natală a lui Vlad Voiculescu a refuzat validarea listei “Fără penali”, în totalitate

12.290 de semnături au fost strânse în județul Dâmbovița pentru inițiativa cetățenească „fără penali în funcții publice”. Campania cetățenilor a fost susținută de USR, filiala dâmbovițeană strângând semnături alături de voluntari.  Suprize, însă, la validarea listelor. Doi primari din județ au transmis răspunsuri prin care refuză validarea listelor în totalitate, iar unul a refuzat și să răspundă și să înapoize dosarele depuse.

La Brănești, localitate condusă de primarul traseist Ion Preda (foto sus, sursa facebook), comuna natală a fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, unde acesta are un centrul pentru copiii diagnosticați cu boli incurabile, răspunsul primarului este penibil. Fost democrat liberal, actualmente social democrat, Preda a refuzat atestarea semnăturilor, dând un răspuns cel mai probabil plagiat după cel al comunei Nucet, unde colega de partid Luisa Bărbăoiu a făcut același lucru.

Cei doi susțin, în două răspunsuri la indigo, că cererea de validare nu respectă legislația. Este vorba de o cerere tip, pe care “experții” în drept de la Brănești și Nucet au găsit-o nelegală, aspect ce pare că a scăpat altor mii de primării din țară (sic!). “E fantastică (n.r. explicația primăriei). Contrazice Curtea Constituțională, contrazice toate primăriile din țară. Habar nu am de unde vine explicația aceasta” a comentat Vad Voiculescu, pentru Gazeta Dâmboviței.

Dan Barna, președinte USR, Vlad Voiculescu, fost ministru al sănătății semnând inițiativa “Fără penali în funcții publice”.

O altă situație de nevalidare s-a înregistrat și la Gura Șuții, comuna natală a deputatului USR Dumitru Lupescu, președintele organizației USR Dâmbovița. Conform deputatului Dumitru Lupescu, împuternicit cu depunerea dosarelor, edilul social- democrat Constantin Dinu (foto) nu va face demersuri pentru validare pentru că a descoperit cu ocazia cestui demers civic că el “nu face politică” (sic!) Primarul și angajații primăriei susțin că nu știu ce s-a întâmplat cu dosarele, așa că ele nu au putut fi ridicate de către Lupescu.

 

Depunerea semnăturilor pentru validare s-a lăsat cu dosar penal la Lungulețu, unde o angajată a primăriei a rupt o filă din dosar pe motiv că pe listă se afla numele unei nepoate, studente în Capitală, despre care ea crede că nu ar fi semnat lista. Femeia, membru PSD, a vrut să rupă și alte file, dar a fost oprită de alți angajați. Restul dosarului a fost validat de către primăria din localitate.

Validarea s-a făcut fără probleme, însă, în centrele urbane: Târgoviște, Moreni, Pucioasa, Fieni conduse tot de către social democrați, unde au fost anulate maximim 10% din semnături, pentru că semnatarii aveau domiciliu în alte localități.

Potrivit art. 5 din Legea nr. 189/1999, „primarii au obligația să ateste, personal sau prin împuterniciți, calitatea de cetățean cu drept de vot și domiciliul persoanelor care au semnat listele de susținători, într-un termen de 15 zile lucrătoare de la data primirii dosarelor din partea comitetelor de inițiativă. Dacă, la data depunerii la Parlament a propunerilor legislative ale cetățenilor, comitetele de inițiativă nu pot depune toate dosarele cu liste de susținători, ca urmare a faptului că unii primari nu le-au atestat în termenul legal, președintele Camerei sesizate solicită Guvernului să ia măsuri în vederea urgentării operațiunilor de atestare„. În acest caz, președintele comisiei sesizate este Liviu Dragnea, condamnat penal în primă instanță.

Inițiativa civică „Fără penali în funcții publice” dorește modificarea Constituției  în sensul:  “Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.”  Au fost strânse 1 milion de semnături.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Un gand despre “Primarul din comuna natală a lui Vlad Voiculescu a refuzat validarea listei “Fără penali”, în totalitate

  • 22 septembrie 2018 at 15:55
    Permalink

    ce a facut voiculescu asta pentru sanatate sau dambovita?treaba cu centrul de la branesti este reclama pentru el.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro