PNL vrea interzicerea faptelor cu caracter fascist, rasist sau xenofob

 
 Ieri, 8 octombrie, cu o zi înainte de Ziua comemorării Holocaustului, președintele PNL, Crin Antonescu, liderul și viceliderul grupului deputaților liberali, Andrei Gerea, respectiv George Scutaru, au depus,  în Parlament o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea  Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. Prin proiectul inițiat de PNL se propune interzicerea şi a faptelor, şi nu doar a organizaţiilor, simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob, precum și includerea între faptele, simbolurile şi organizaţiile interzise şi a celor cu caracter legionar. La acest proiect s-a lucrat împreună cu reprezentanții Institutului pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel.
     Inițiativa legislativă propune ca definiţia dată “ Holocaustului pe teritoriul României” să includă “persecuţia sistematică şi anihilarea evreilor sprijinită de autorităţile şi instituţiile statului Român în teritoriile administrate de acestea în perioada 1940-1944”. De asemenea, inițiatorii liberali propun și reformularea unui articol din actualul act normativ, astfel încât să intre sub incidenţa legii atât fapta persoanei de a promova în public cultul persoanelor vinovate de  crime de război sau crime contra umanităţii, cât şi fapta de a promova în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste ori xenofobe.
     PNL va solicita dezbaterea în procedură de urgenţă a acestui proiect deoarece dorește să dea un semnal clar şi răspicat tuturor concetăţenilor noştri, precum şi opiniei publice internationale, că România nu uită, nu neagă şi nu tolerează vreo manifestare care să pună sub semnul întrebării tragedia oamenilor deportaţi, ucişi, schingiuiţi, înfometaţi, doar pentru că erau de o altă etnie sau de o altă religie.
Gabriel Cristache
Președinte PNL Târgoviște

Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “PNL vrea interzicerea faptelor cu caracter fascist, rasist sau xenofob

  • 25 februarie 2014 at 13:30
    Permalink

    Ce face PNL -ul pentru romanii si urmasii lor din teritoriile foste ale Romaniei Mari deportati, inchisi , schingiuiti, infometati numai pentru ca erau romani, de un stat pe care nu stim cum sa-l numim, dar stim ca reprezinta un geniu al raului. Oricum actele indreptate impotriva romanilor au fost acte criminale si singurul partid care are in sigla “national “n-ar trebui sa le neglijeze si sa le treaca, din motive electorale, sub tacere.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro