O nouă numire în Compania de Apă! E de necrezut pe cine au pus șef peste POS I Mediu!

POS Mediu I este acea componentă a Companiei de Apă care are bani. Mulți bani. De unde și lupta surdă pentru controlarea serviciului de furnizare a apei. Săptămâna trecută Gazeta Dâmboviței vă spunea în exclusivitate că șeful Unității de Implementare a POS I Mediu, Petre Miriță  demisiona din acestă calitate. (CITESTE ŞI: EXCLUSIVITATE: Demisie la vârf în Compania de Apă!) Astăzi suntem în măsură să vă spunem că noul șef este nimeni altul decât… profesorul Dorin Staicu, personaj devenit sinistru cu care social democrații preferă să moară de gât decât să-l scoată pe tușă după câte prejudicii a adus Companiei și, de ce nu,  partidului.

staicu

Acum nu ne e clar dacă Staicu are cumul de funcții sau a renuntaț de la numirea de ieri și până la redactarea acestui material și la șefia POS II, unde a fost numit în aprilie de actualul director Mircea Constantin, un fel de marionetă a profesorului după cu s-ă văzut în ședința ADI în care Constantin nu a reușit să transmită nicio idee din propria voință, toate fiindu-i suflate de Staicu. Astfel protejatul președintelui CJD Adrian Țuțuianu, “cel mai mare specialist în apă din sud estul Europei” e bine mersi, şef la Companie încasând salarii echivalente celor de director şi “mânuind” pe aceştia.

Suntem curioşi ce explicaţii vor da pleiada de marionete a profesorului, în cazul proiectului de la Titu, care este cu un picior în groapă, putând fi salvat doar printr-o minune. Contractul a fost reziliat în iulie 2012 şi nici până la acest moment lucrarea nu a fost atribuită unui alt contractor, finanţarea de 33 de milioane de lei fiind în real pericol.

Din păcate, nu vă putem prezenta şi poziţia domnului Staicu, la numărul de telefon pe care îl are de 10 ani, răspunzându-ne în această dimineaţă doar robotul.

Aninoasa, piatra de moară a lui Staicu

Dorin Staicu şi-a sigurat locul în istoria, neagră, ca directorul sub oblăduirea căruia Compania a livrat apă cu dejecţii, 6 zile, deşi ştia că apa nu e potabilă. S-a întâmplat în luna martie în comuna Aninoasa, unde sute de oameni au ajuns la spital şi o femeie a murit diagnosticată cu enterocolită provocată de o bacterie ce se găseşte şi în apa cu fecale. Deşi era directorul Companiei, la momentul incidentului, Staicu şi asociaţii, încearcă să îşi steargă urmele şi să-i găsească doar pe alţii vinovaţi. Asta în condiţiile în care, în vâltoarea evenimentelor, a recunoscut în primele zile de la incident că a greşit şi că procedurile nu au fost respectate. Cu toate acestea, comisia de anchetă, condusă de directorul tehnic Ninel Cimpoacă (responsabil cu treburile tehnice după cum ii spune şi numele!) care căută responsabilii nu l-a luat în calcul printre posibilii vinovaţi şi pe Staicu, acceptându-se ca autopedeapsă doar demisia din funcţie.

În rest…pretenţii

Cu o Companie pe care a dus-o, pentru prima dată în istoria ei pe pierderi, Dorin Staicu emite însă pretenţii înalte. Financiare. Nu-i ajung salariile, dividentele şi banii din invenţii.  Numai în 2012, conform declaraţiiei de avere a câştigat peste un miliard de lei vechi. Într-un proces început cu societatea, la câteva zile de la renumirea sa în funcţia de director după câştigarea alegerilor de către PSD,  Staicu a  dat în judecată Compania de Apă de la care cere preţenţii materiale în sumă de 234.594 de lei (adică 2,3 miliarde de lei), pentru că a fost dat afară de un consiliu de administraţie care l-a considerat incompetent. Se pare că Staicu se foloseşte de un contract de muncă pe care l-a avut, similar celui pe care vi l-am prezentat în cazul directorului Mircea Constantin (CITEŞTE ŞI: Stăpânii Companiei de Apă! Mircea Constantin, despăgubire de 100.000 de euro, dacă ar fi dat afară!) următorul termen în proces este pe 26 august. Suntem curioşi cum se va apăra Compania, pentru că la precedentele termene, a părut că Staicu se judecă singur.

CITEŞTE ŞI: Ponorică şi Cimpoacă şi-au semnat contracte “pe viaţă” cu Compania de Apă!

cimpoaca si ponorica

CITEŞTE ŞI:  EXCLUSIVITATE: Primele audieri în cazul morții femeii care s-a îmbolnăvit de la apa cu fecale

elena tanase

CITEŞTE ŞI: Procurorii au început urmărirea penală în cazul apei cu dejecții

Apa contaminata Aninoasa.Still002_600x338

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “O nouă numire în Compania de Apă! E de necrezut pe cine au pus șef peste POS I Mediu!

 • 10 iulie 2014 at 9:49
  Permalink

  Este foarte bine .Omul trebuie sa se obisnuiasca cu acest program pentru accesarea fondurilor necesare imbunatatirii calitatii mediului in sistemul penitenciarelor ,unde ar fi normal sa ajunga (si nu singur ).

  Reply
 • 10 iulie 2014 at 8:51
  Permalink

  La Iedera,langa puturile pentru apa,se cultiva porumb,foarte bine ar spune unii ,dar……………se foloseste gunoi de grajd,azot,etc.oare acestea sunt daunatoare sanatatii/,cine are competenta sa controleze,ii rugam sa o faca.In alta ordine de idei,pretul apai reci,ce o distribuie Compania de Apa,e platit de fiecare consumator,in functie de consumul inregistrat pe apometru,nu?,la Iedera cine plateste apa la Tigani in Poiana Ruzii,sau la Islazurile comunale?,oare acesta cantitate nu afecteaza pretul?,asteptam masuri urgente.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro