Stăpânii Companiei de Apă! Mircea Constantin, despăgubire de 100.000 de euro, dacă ar fi dat afară!

Gazeta Dâmboviței continuă dezvăluirile despre contractele de mandat ale directorilor Companiei de Apă, contracte care-i plasează pe aceștia în topul avantajelor obținute de persoane aflate în conducerea societăților la care Consiliul Local Municipal Târgoviște e acționar. Practic directorii Ion Ponorică, Ninel Cimpoacă, Eugenia Poenaru și mai nou Mircea Constantin și-au stabilit între ei contracte în urma cărora ar dori să rămână pe vecie angajați ai societății.

De departe cel mai revoltător caz este cel al directorului interimar Mircea Constantin. Deși se autointitulează interimar la conducerea societății, deși purtătorul de cuvânt al Companiei spune că Mircea Constantin e interimar, surpriză: el are contract de mandat în care scrie că este “director general” şi  are toate avantajele celorlalți trei directori cu mandat de conducere de 4 ani.

Practic, incompetența, evidentă în cazul Companiei, este demonstrată și de copy-paste-ul dat la textul contractelor semnate de directorul comercial Ion Ponorică, în calitate și de președinte al Consiliului de Administrație, prin care s-a asigurat pe ei şi pe ceilalţi pentru o bătrâneţe lungă şi fericită.

De exemplul, în cazul lui Mircea Constantin la capitolul III Durata contractului, este specificat: “Părțile convin să încheie contractul pe o perioadă determinată, până la organizarea selecției  prevăzute de OUG/109/2011, pentru funcția de director general.” (documente anexate în subsolul articolului)

La capitolul IX, însă,  Încetarea Contractului, se specifică “prezentul contract încetează prin expirarea perioadei pentru care a fost încheiat, iar părțile nu au negociat prelungirea acestuia! “(SIC!) Adică ce prelungire, după data încetării, ar fi de negociat în cazul unui interimat?

La aceste aberaţii se adugă capitolul XI Dispoziţii finale: “La încetarea prezentului mandat, mandatarul are dreptul la cerere să i se asigure un loc de muncă pe perioadă nedeterminată în conformitate cu pregătirea sa profesională.” Adică la încetarea unui mandat care este provizoriu, fiind vorba de un interimat, Compania de Apă este obligată să-l ia “de suflet” şi pe Mircea Constantin, la fel ca şi pe ceilalţi directori amintiţi, transformându-se într-o adevărată instituţie de ocrotire socială. Ba chiar trebie şi să-l despăgubească cu o sumă uriaşă dacă s-ar lipsi de serviciile sale, repetăm într-o situaţie de interimat.

Dacă Mircea Constantin va fi cel mai slab director din istoria Companiei nu poate păţi nimic timp de un an de zile. Indiferent de cât de slab ar fi şi cât de puţin ar îndeplini din sarcinile de serviciu. Scrie negru pe alb în contractul său: revocarea contractului de mandat pentru neîndeplinirea obligaţiilor contractuale de către mandatar nu poate interveni,  sub sancţiunea plăţilor despăgubirilor prevăzute la aliniatul precedent, decât cel mai devreme la un an de la semnarea sa!

Şi iată şi despăgubirile de la aliniatul precedent: “Contravaloarea remuneraţiei cuvenite până la expirarea mandatului, la care se adaugă suma de 100.000 de euro“. Clauza este aberantă, având în vedere că în contact nu există un termen clar de încetare a mandatului, iar pentru o neperformanță ar trebui să plătească directorii, nu să fie platiți.

Cel mai probabil, stăpânii Companiei, sub semnătura fostului preşedinte al CA Ion Ponorică, s-au grăbit să-l pună pe Constantin director general şi nu au mai luat în seamă aberaţiile din document. Este clar că este vorba de un copy-paste de la celelalte contracte cu durată prevăzută de 4 ani, pentru a-şi acoperi unul altuia posturile de conducere.

Concurs cu dedicaţie

Conform paginii oficiale a Companiei de Apă, postul de director general este scos la concurs. Selecţia se va desfăşura în perioada 3 – 7 august. Şi aici, criteriile de selecţie par a fi dedicate lui Constantin sau unuia din vechea gardă, sub semnătura noului preşedinte CA, social democratul Adrian Simion. Printre cerinţe se află şi obligativitatea ca pretendentul la funcţia de conducere să fie condus societăţi cu peste 750 de angajaţi şi cu cifră de afaceri de peste 15 milioane de euro anual! Nu vedem diferenţa dintre 600, să zicem, şi 750 sau între 15 milioane de euro şi 13 milioane. În Târgoviştea ultimilor ani, dacă o societate are 200 de angajaţi poate fi  considerată mare angajator. Limita de 750 de oameni în subordine, restrânge aria concurenţii la foştii şefi de societăţi din industria metalurgică care au supravieţuit câţiva ani după revoluţie. Adică aceia care nu au avut nimic de-a face cu o economie concurenţială şi care au sfârşit în cvasitotalitatea lor prin a privatiza găunos sau a închise societăţile pentru că nu putea face faţă noilor realităţi economice. Este şi cazul lui Constantin, director al UPET în perioada în care societatea era vândută pe mai nimic ruşilor.

Cel mai probabil criteriile pentru concurs au fost stabilite în aşa fel încât Mircea Constantin să nu poată avea un concurent, iar contractul său să se transforme la fel ca al celorlalţi stăpâni ai companiei într-unul plin de avantaje financiare pe o perioadă de 4 ani. Într-o logică inversă a lucrurilor, specifică spaţiului dâmboviţean, practic el are deja postul, contractul şi banii. Concursul îi mai lipseşte, ca lucrurile să aibă o spoială de normalitate!

anunt

constantin 1constantin 2constantin 3constantin 3constantin mircea


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Un gand despre “Stăpânii Companiei de Apă! Mircea Constantin, despăgubire de 100.000 de euro, dacă ar fi dat afară!

  • 10 iulie 2014 at 10:41
    Permalink

    dUPA CE NE OTRAVESC CU APA DE PROASTA CALITATE…VOR SA RAMANA SINGURI IN VIATA?!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro