Bogdan Simion, viceprimar cu atribuții de primar la Vulcana Pandele

Răsturnare de situație în cea mai animată administrație locală din județul Dâmbovița, în comuna Vulcana Pandele. După ce primarul, viceprimarul și liderul grupului PSD din consiliu au părăsit primăria ca urmare a unor condamnări sau a stabilirii situațiilor de incompatibilitate de către ANI, PSD a pierdut majoritatea pe care o avea în Consiliul Local.

Ca urmare a alegerilor din 2014, PSD a obținut la Vulcana Pandele 8 mandate, PDL 3, PNL 2, PPDD 1 și Partida Romilor 1. În urma deciziilor instanțelor, PSD a rămas doar cu 6 consilieri. Astăzi s-a întrunit consiliul, iar o alinață a PDL – PNL – PPDD și PR l-a schimbat din funcție pe viceprimarul social democrat Marius Boștinaru. Acesta preluase atribuțiile de primar după condamnarea definitivă a primarului PSD Constantin Olteanu, într-o ședință cu scântei la care au fost prezenții Adrian Țuțuianu, Mihail Volintiru și Iulian Vladu. Alianța nu a avut atunci succes pentru că PSD mai avea încă 7 consilieri, ulterior rămânând doar în 6. În urma votului de astăzi, liderul PDL Vulcana Pandele și membru în BPJ al PDL, Bogdan Simion a fost ales viceprimar, cu atribuții de primar, până la organizarea de alegeri anticipate.

La ședința de astăzi consilierii soial democrați nu au luat parte.

Vulcana Pandele pare să fi spart gheața colaborărilor pe dreapta eșicherului politic. E adevărat că dreapta a beneficiat în cazul Vulcana Pandele și de sprijinul PPDD și Partida Romilor. Joi, liderii Mihail Volintiru și Iulian Vladu, împreună cu echipele de negociere ale PNL și PDL au avut discuții la sediul liberalilor dâmbovițeni. Deși discuțiile nu au fost făcute publice, rezultatul lor este unul vizibil în cazul Vulcana Pandele. Conform socotelilor politice, dreapta poate forma majoritate în 21 de localități.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro