Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3655
29-11-2021

O nenorocire este inevitabilă!? Sute de oameni așteaptă de zeci de ani un pod promis de toți aleșii locali

Sute de gospodari din satul Valea, comuna Pietrari, sunt legați de lume printr-un pod, a cărui stare de degradare îi face să se întrebe: “Când se va întâmpla o nenorocire?”. Podul nu oferă siguranță la traversare nici pentru autoturisme, de aceea oamenii spun ca inclusiv autospeciala de colectare a gunoiului trece prin albia râului. Localnicii se tem de situații în care ar fi nevoie de intervenția pompierilor sau a unei ambulanțe. Acestea nu ar putea folosi podul în siguranță. Cei din zonă trebuie să riște pentru că podul este singura legătură de acces către comună, către locurile lor de muncă, către școli sau rude.

În Valea, oamenii se ocupă cu pomicultura. Adesea se întâmplă ca cei care ar vrea să cumpere mere fac cale-ntoarsă când ajung în fața podului. Pomicultorii trec cu tractoarele tot prin albia râului, dar și acest lucru depinde de starea vremii. Dacă e apa mare sau mâl în zona malurilor, trecerea e dificilă sau imposibilă.

Tocmai pentru că sunt oameni harnici sperau că autoritățile locale să rezolve această problemă pe care nu o pot rezolva singuri. Pe mai multe mandate, aleșii le-au vorbit despre proiectul unui nou pod. Din păcate, proiectul este tot la stadiul de idee, deși viceprimarul comunei locuiește în sat. Dacă oamenii au dreptate și ceva rău se va întâmpla, probabil aceleași autorități se vor grăbi cu explicații și scuze, dar nu se știe dacă localnicii din Valea vor mai fi dispuși să accepte vorbăria goală a  autorităților.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media