Marin Antonescu se potriveşte descrierii şefului din Securitate al lui Traian Băsescu

Jurnalistul Alexanru Căutiş reia discuţia despre Securitate şi Traian Băsescu. Acesta a afirmat recent, la un post central de televiziune, că un fost securist i-a spus cine ar fi fost şeful lui Traian Bsescu pe linie de securitate de la Anvers, din perioadă când acesta era şef al Agenţiei Economice NAVROM din  Belgia.

Numele domnului începe cu litera A și a fost prefect într-un județ al României în timpul mandatelor lui cautisTraian Băsescu. Pe lângă funcția de prefect, Traian Băsescu, așa cum spune fostul șef securist, așa cum mi-a mărturisit aseară, i-a mai făcut un cadou respectivului domn – un loc de europarlamentar”, a mai spus Căutiș, care a explicat că el s-a declarat tot timpul un fan al lui Traian Băsescu.

Descrierea se potriveşte foarte bine, fostului prefect de Dâmboviţa, ofiţer de Securitate – Direcţia de Informaţii Externe, Marin Antonescu. Acesta a fost prefect în perioada 1993 – 1996, când Băsescu era deputat. Oana Antonescu, fiica lui Marin Antonesu a fost europarlamentar, existând la vremea respectivă speculaţii despre sprijinul pe care l-ar fi primt acesat din partea preşedintelui Băsescu, pentru a prinde un post eligibil. De altfel, la următoarele europarlamentae, Dâmboviţa nu a mai putut emite pretenţii pentru nu loc eligibil.

Potrivit volumului „Ascensiunea lui Traian Băsescu”, semnat de istoricul Marius Oprea şi publicat în fragmente în 2008 de „Observator Cultural”, Marin Antonescu „era cel care coordona, ca şef de serviciu, spionajul în Belgia, cel de-al doilea securist care se afla înainte de 1989 cu misiune la Bruxelles, practic, şeful sub acoperire al rezidenţei Securităţii de aici”. Petre Roman spune espre Antonescu că Băsescu îl recomanda ca fiind „superiorul pe linie profesională de la Anvers“. Antonescu nu a negat niciodată că l-a cunoscut pe Băsescu în acea perioadă, când actualul şef al statului lucra la Navrom.â

L-am cunoscut când am avut nişte incidente legate de carnetele unor marinari care plecau pe mare şi până la întoarcere le expira viza. Cel care le-a prelungit vizele, în calitate de consul, eram eu. A venit cu sacoşa de carnete de marinari şi cu tabelul aferent. Eu am spus că vin eu la Anvers. Ne-am dus pe vas, am mâncat o friptură, am pus vizele”, declara Antonescu, citat în volumul lui Marius Oprea.

În acelaşi document, Antonescu susţine că Traian Băsescu bănuia că el era securist, pentru că „e băiat deştept şi cred că i-a trecut prin cap”, dar a negat totodată că actualul şef al statului ar fi avut o misiune sub acoperire.

VEZI şi: ANTONESCU, DESPRE RADIEREA SA “PE MOTIV DE SECURIST”: “MI-AM SERVIT ȚARA!” CE SPUNE CNSAS!

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Marin Antonescu se potriveşte descrierii şefului din Securitate al lui Traian Băsescu

 • 12 octombrie 2015 at 5:28
  Permalink

  o altă ciorbă reîncălzită… s-a spus şi s-a scris de m-am plictisit. 🙁
  totuşi, cui i-e frică de Bau-Bau…, pardon, de Băsescu (n.b. – n-am votat never Băse dar de’acu’ o fac indiferent de rezultat!)?
  sau abureala asta face parte din factura ce trebuie să o achite Căutiş (altfel bun jurnalist de investigaţii) pentru că i s-a dat şi lui emisiune cu noua blondă cu “părul ca rapiţa” (el a zis’o! 😀 )? jenibil!
  da’ de ce nu-l chestionaţi voi pe Antonescu, că-i peste drum, dacă tot a aruncat Căutiş piatra asta în lac? aştept!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro